Korps: Friesland, plaats: Fryslân 22-05-2003
Politieberichten van 22/5 (07.00 t/m 13.00 uur)

Ureterp: inbraken
In de nacht van woensdag op donderdag is in een aantal winkels ingebroken of geprobeerd in te breken. In alle gevallen werd geprobeerd de deur met een breekvoorwerp open te breken. Dat gebeurde onder andere bij een bedrijf aan de Weibuorren, waar een 32-jarige bewoner/eigenaar aangifte deed. Het is nog niet bekend of hier iets gestolen is. Een portemonnee met een klein geldbedrag werd ontvreemd uit een andere winkel aan de Weibuorren. Hier deed een 50-jarige vrouw namens het bedrijf aangifte. In een derde winkel aan de Weibuorren werd getracht het slot te forceren, maar dat is niet gelukt. Wel is er flinke schade aan het kozijn en de deur. Hier deed de 35-jarige eigenaar/bewoner aangifte. Ook in een winkel aan de Hoofdstraat in Beetsterzwaag vond een inbraak plaats. Waarschijnlijk heeft men hier de elektronische schuifdeur open gekregen. Hier werden twee kassaladen met een klein geldbedrag uit het kantoor weggenomen.

Burgum: fataal ongeval in gierkelder
Donderdag omstreeks 08.00 uur werd het stoffelijk overschat van een 77-jarige man aangetroffen in de gierkelder achter zijn woning. De alleenstaande man was vermoedelijk vanochtend vroeg op weg naar het toilet, het húske, dat vrij achter zijn woning staat. Daarbij is hij over de vlonders van de gierkelder gelopen. Het toilet is boven de gierkelder gebouwd. Vrijwel zeker is hij op een zwakke plek door de vlonder gezakt en was hij niet bij machte uit de vrij volle gierkelder te komen. Hij is in de kelder verdronken. De brandweer heeft het stoffelijk overschot uit de gierkelder gehaald.

Heerenveen: te hard, rijbewijs ingevorderd
Woensdag om 21.25 uur werd op de Industrieweg een personenauto gecontroleerd, die 104 km/h reed. Ter plaats is slechts 50 toegestaan. Tegen de bestuurder, een 41-jarige man uit Heerenveen, wordt proces-verbaal opgemaakt. Ook zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Bureau Communicatie 058 880 8272