Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 22-05-2003 Persberichten districten Utrecht stad middag, 15.05 uur

Hennepkwekerij ontmanteld

UTRECHT De politie van het district Tolsteeg heeft woensdagochtend een hennepkwekerij in een woning aan de Minhof ontmanteld. Hierbij werden 130 planten aangetroffen en in beslag genomen.

De politie kwam de kwekerij op het spoor via diverse anonieme meldingen per brief en via de anonieme misdaadmeldlijn 0800-7000. Op de zolder van de woning trof de politie een in werking zijnde hennepkwekerij aan met 130 hennepplanten van zon vijf weken oud. Er werd geconstateerd dat er illegaal stroom werd afgetapt. Zowel de planten als de in beslag genomen apparatuur zullen worden vernietigd. De verdachte was niet aanwezig in de woning en zal op een later tijdstip worden verhoord.

Politie zoekt getuigen

UTRECHT In verband met drie straatroven gepleegd op 2, 3 en 12 mei rond middernacht op de Admiraal Helfichlaan en een parkeerterrein aan de Uniceflaan, verzoekt de recherche van het district Tolsteeg, getuigen om zich te melden.

De overvallers reden tijdens de overvallen op scooters en eenmaal werden de slachtoffers benaderd door inzittenden van een zwarte personenauto. De straatrovers hadden het gemunt op schoudertassen van mensen die rond middernacht naar hun geparkeerde autos liepen. De recherche van het district Tolsteeg verzoekt getuigen zich te melden via het algemene nummer 0900-8844.

Automobilist rijdt op het trottoir

UTRECHT Op de IJsselsteinlaan heeft de politie een man aangehouden voor het onder invloed rijden op het trottoir.

Tijdens de surveillance zagen agenten omstreeks 06.00 uur een bestuurder op de IJsselsteinlaan over het trottoir rijden. Op het moment dat de agenten de 26-jarige man uit Utrecht op zijn rijgedrag wilde aanspreken stapte hij uit en bleek zeer onvast ter been te zijn.

De agenten lieten de Utrechter een blaastest afleggen waaruit bleek dat hij te veel gedronken had. Hij werd aangehouden en voor een ademanalyse overgebracht naar het bureau. Hier werd duidelijk dat de man 555 ug/l alcohol in zijn lichaam had. Met een proces-verbaal en een rijverbod van 6 uur werd hij lopend naar huis gestuurd.

Bromfietser onder invloed

UTRECHT Donderdagmorgen heeft de politie op de Vechtdijk een man aangehouden omdat hij dronken op zijn bromfiets reed.

De 34-jarige bestuurder uit Vinkeveen reed omstreeks 08.45 uur over de Vechtdijk. Surveillerende agenten gaven de bestuurder een stopteken en lieten hem een blaastest afleggen. Uit de blaastest bleek dat hij te veel gedronken had.

De man werd aangehouden en voor een ademanalyse overgebracht naar het bureau. Hier bleek dat hij 655 ug/l alcohol in zijn lichaam had. Met een proces-verbaal en een rijverbod van 7 uur werd hij naar huis gestuurd. Het rijbewijs van de man was reeds eerder al ingenomen voor het rijden onder invloed.

Winkeldief aangehouden
UTRECHT De politie heeft donderdagmiddag een man aangehouden voor het plegen van winkeldiefstal.

Omstreeks 10.30 uur zag winkelpersoneel van een winkel Boven Clarenburg dat een man diverse goederen meenam zonder deze af te rekenen. De 50-jarige man uit Almere werd staande gehouden en overgedragen aan de inmiddels gearriveerde politie. Na verhoor werd hij met een boete naar huis gestuurd.