Gemeente Eindhoven

Persbericht: 22 mei 2003 no. 92

Dienst Werk, Zorg en Inkomen spoort uitkeringsfraude op

De sociale recherche in Eindhoven heeft op dinsdag 21 mei een 55-jarige man in zijn woning in Eindhoven aangehouden. De man wordt ervan verdacht uitkeringsfraude te hebben gepleegd. Tevens werden zijn 30-jarige dochter en 29-jarige zoon aangehouden. Zij worden verdacht van medeplichtigheid aan deze fraude.

Het onderzoek werd ingesteld naar aanleiding van een melding dat de man hoofdzakelijk in het buitenland zou verblijven, terwijl zijn kinderen ervoor zorgden dat de maandelijkse verklaringen ingevuld en ondertekend naar de Dienst Werk, Zorg en Inkomen werden teruggestuurd. Zij zorgden er ook voor dat zijn uitkering naar een, voor deze dienst verzwegen, bankrekening werd doorgesluisd.

Er wordt een onderzoek ingesteld naar de duur van deze fraude. In het kader hiervan werd tijdens een huiszoeking in de woning van de man onder andere administratie in beslag genomen. Tegen de man en zijn kinderen wordt procesverbaal opgemaakt. Bovendien zal de man de Dienst WZI de ten onrechte ontvangen bijstand moeten terugbetalen.

© 2003 Gemeente Eindhoven