Ingezonden persbericht

Persbericht

Checkpoint Systems voorkeursleverancier voor dervingsbeheer Carrefour

Succesvolle samenwerking voortgezet met 3G New Digital RF-EAS Technologie

Nieuwegein, 22 mei 2003 - - Checkpoint Systems, wereldwijd toonaangevend leverancier op het gebied van supply chain management- en beveiligingoplossingen, is door retailgigant Carrefour opnieuw gekozen tot voorkeursleverancier van EAS (Electronic Article Surveillance)-technologie voor alle Europese vestigingen. Carrefour's European Assets Management is tot deze beslissing gekomen op basis van de succesvolle samenwerking met Checkpoint gedurende de afgelopen drie jaar.

Tijdens de driejarige samenwerking heeft Checkpoint steeds meer artikelen van Carrefour beveiligd tegen diefstal, met als resultaat een flinke afname van de derving. Bovendien heeft Carrefour kunnen profiteren van de vele andere voordelen van bronbeveiliging, zoals een toename van het aantal impulsaankopen door de meer open presentatie van goederen en kostenbesparingen doordat het aanbrengen van beveiligingslabels niet meer in de winkels hoeft te gebeuren.

Nieuw in deze overeenkomst tussen Checkpoint en Carrefour is de toepassing van de innovatieve en technisch geavanceerde 3rd Generation EAS-antennes, gebaseerd op Checkpoint's unieke New Digital RF-technologie. De 3G-reeks kent een hogere detectiegraad en maakt grotere gangpaden tussen de antennes mogelijk. Bovendien kan bronbeveiliging worden toegepast bij een groter aantal productsoorten doordat kleinere beveiligingslabels kunnen worden gebruikt.

'Om derving doeltreffend te kunnen bestrijden, willen we onze winkels natuurlijk uitrusten met de meest effectieve EAS-systemen die momenteel op de markt zijn', stelt M. Patrick Montchatre, Hoofd Beveiliging van Carrefour Frankrijk. 'Maar behalve dat, gaan we ook nauw met Checkpoint samenwerken aan de ontwikkeling van oplossingen waar de totale supply chain van profiteert.'

Carrefour is inmiddels gestart met de installatie van de nieuwe technologie in C)C)n van haar dochterondernemingen in het zuiden van Frankrijk. Tot op heden heeft Checkpoint veertig van deze winkels uitgerust met het Guardian-systeem, de antenne die speciaal is ontwikkeld voor supermarktkassa's.

Checkpoint Meto Benelux BV, Coltbaan 21, 3439 NG NIEUWEGEIN Telefoon: 030 - 609 41 11 - fax: 030 - 609 41 00

Over Checkpoint Meto
Checkpoint Meto b

Over Carrefour
Carrefour is in Europa de grootste en wereldwijd de op C)C)n na grootste retailer, met meer dan 9.200 winkels in dertig landen. In negen landen is het bedrijf marktleider. In 1959 opende Carrefour de allereerste hypermarkt in Sainte-GeneviC(ve-des-bois. Deze winkel beslaat een vloeroppervlakte van 2.500 vierkante meter, telt 12 kassa's en biedt parkeergelegenheid aan 400 auto's. Naast de hypermarktformule exploiteert Carrefour nog twee andere formules - supermarkten en hard discounts - zodat het bedrijf altijd in staat is om die formule te bieden die het best aansluit bij de lokale markt. Carrefour is actief binnen alle sectoren van de retail, maar hoofdzakelijk binnen de food. De focus van Carrefour ligt bij de klant, met als doel om altijd aan iedere klantverwachting te kunnen voldoen. Voor meer informatie zie www.carrefour.com

Over bronbeveiliging
Bronbeveiliging is het aanbrengen van een beveiligingselement op of in het artikel door de fabrikant of verpakker. Het is voor retailers, fabrikanten en distributeurs de meest effectieve manier om derving te bestrijden. Bronbeveiliging bevordert bovendien de verkoop door de open presentatie van goederen waardoor het aantal impulsaankopen toeneemt. Verder verbetert het de omloopsnelheid van de voorraden, reduceert arbeidskosten op de winkelvloer doordat het aanbrengen van beveiligingslabels niet meer in de winkel hoeft te gebeuren en draagt het bij aan plezierig winkelen voor de consument.



Ingezonden persbericht