Ingezonden persbericht

Afdeling Communicatie
Hilversum, 22-05-03

Ivo niehe tekent nieuw contract bij de tros

Presentator Ivo Niehe en productiebedrijf Ivo Niehe Producties hebben vandaag een nieuw driejarig contract getekend met de TROS. Hierdoor zal ook in de toekomst zijn programma TV SHOW (OP REIS) een constante factor in de TROS-programmering blijven.

"De TROS is verheugd ook de komende jaren met Ivo Niehe en Ivo Niehe Producties programma's te maken. We zijn tevens erg blij dat Ivo Niehe in de komende drie jaar het 25-jarig jubileum van zijn talkshow bij de TROS zal vieren. Programma's waarvan de kijkcijfers tot de topcategorie van de TROS behoren worden gegarandeerd gecontinueerd", aldus een trotse mediadirecteur Huib Boermans.

Al meer dan twintig seizoenen maakt Ivo Niehe zijn veelbesproken TV SHOW (OP REIS). Daarmee heeft hij een prominente plaats in de TROS-programmering. Ivo werd op 31 mei 1946 geboren in Amsterdam en studeerde na zijn gymnasiumtijd Franse taal-en letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam. Halverwege de jaren zeventig werd hij als tv-'gezicht' ontdekt en vervolgens door Wibo van de Linde binnengehaald bij AKTUA TV. Zijn ster rees snel en van 1978 tot 1982 was Ivo Hoofd Amusement bij de TROS. In deze periode presenteerde hij voor zijn omroep onder meer MATCHPOINT en DUBBELSPEL. In oktober 1981 beleefde de TROS TV SHOW zijn première.

In 1982 richtte Ivo zijn eigen bedrijf op. Daarmee produceerde hij voor de TROS behalve de wekelijkse TV SHOW en de TV SHOW OP REIS een groot aantal programma's. Daaronder zijn fondswervende shows voor organisaties als Unicef, Foster Parents Plan en de Hartstichting en grote gala's. De laatste jaren maakt hij voor de TROS regelmatig grote programma's in het kader van onder meer de samenwerking tussen de TROS en maatschappelijke organisaties als Natuurmonumenten en het Wereld Natuur Fonds.Ingezonden persbericht