Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Bergen op Zoom (22/5)

Bergen op Zoom, donderdag 22 mei 2003

Roodlicht controle fietsers

BERGEN OP ZOOM/HALSTEREN: Medewerkers van het politieteam Bergen op Zoom-Noord/Halsteren hebben donderdagochtend een verkeerscontrole gehouden op de kruising Halsterseweg/Randweg-Noord. De controle waaraan door acht politieagenten is deelgenomen was vooral bedoeld om het gedrag van fietsers bij de aanwezige verkeerslichten te controleren. Twaalf fietsers kregen een bekeuring omdat zij door het rood stoplicht reden. Het aantal bekeuringen valt relatief mee. Dit heeft vermoedelijk te maken met de onlangs ingevoerde verlengde groenlichtfase tussen 08.00 uur en 09:00 uur.

Controle drugspanden

BERGEN OP ZOOM: In het kader van project Courage heeft de politie donderdag in vier panden een controle uitgevoerd. De controle is uitgevoerd door medewerkers van het politieteam Bergen op Zoom-Zuid en medewerkers van het projectteam. In twee panden zijn verdovende middelen aangetroffen. In een horecabedrijf in de Korenbeursstraat is ongeveer tweehonderd gram hash aangetroffen. In een boven het pand gelegen woning is ruim een kilo hash en 400 gram hennep aangetroffen. De drugs zijn inbeslaggenomen. Tijdens de zoekingen zijn een 41-jarige en een 28-jarige man, beide inwoners van Bergen op Zoom aangehouden. Deze personen zijn voor nader onderzoek in verzekering gesteld. Ze worden verdachte van handel in verdovende middelen. Een van de panden was als zogenaamde verkoopplaats ingericht.

Diefstal bouwmateriaal

BERGEN OP ZOOM: Een 32-jarige inwoner van Oudenbosch heeft aangifte gedaan van diefstal. De diefstal is gepleegd op een terrein in het Joulehof. Er zijn betonplaten en een partij balken van ongeveer 5 meter lengte gestolen.

Gewapende overval

PUTTE: Donderdagavond rond 20.00 uur is een supermarkt aan de Antwerpsestraat overvallen door een gewapende man. De overvaller kwam rond sluitingstijd de supermarkt binnen en eiste geld van de bedrijfsleider. De man maakte hierbij gebruik van een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. In de supermarkt waren op het moment van de overval nog 3 medewerkers aanwezig. De hoogte van de buit is nog niet bekend. De overvaller is een blanke man tussen de 35 en 40 jaar oud met een stevig postuur. Hij was gekleed in een beige zomerjas. Door de politie wordt een uitgebreid onderzoek ingesteld. Voor het personeel van de supermarkt is slachtofferhulp geregeld door het bedrijf.

Gestolen schaftkeet teruggevonden

HUIJBERGEN: De schaftkeet die maandagnacht in de Zonnedauw werd gestolen, is woensdagochtend door medewerkers van Rijkswaterstaat gevonden in de omgeving van de Kreekraksluizen in Reimerswaal. De medewerkers van Rijkswaterstaat namen contact met de politie op, nadat ze in de krant het bericht over deze diefstal hadden gelezen. Bij onderzoek bleek het inderdaad om de gestolen schaftkeet te gaan. Alle goederen bleken nog in de schaftkeet aanwezig te zijn.

Inbraak loods

OSSENDRECHT: Woensdag is door carnavalsstichting "De Ossekoppe" aangifte gedaan van inbraak in een bouwloods aan de Kasteelstraat. De inbraak is gepleegd tussen maandag 21:30 uur en woensdag 19:00 uur. In de loods zijn een aantal kasten opgebroken, waaruit gereedschappen zijn gestolen. De dader heeft de toegangsdeur van de loods opengebroken om binnen te komen. De totale schade is nog niet bekend.

Inbraak in vrachtauto

ROOSENDAAL: Woensdagnacht is een cabine ruit van een vrachtauto vernield. De vrachtwagen stond geparkeerd in de Jan Vermeerlaan. De dader heeft de ruit ingeslagen, maar niets uit de cabine meegenomen.

Bron: Henk Snepvangers