NOC*NSF


Twee nominaties Paralympische Spelen

ARNHEM - De Commissie Topsport van NOC*NSF heeft de voordrachten voor nominatie voor de Paralympische Spelen van Athene 2004 gehonoreerd voor de atleet Kenny van Weeghel en het Nederlands dames rolstoelbasketbalteam.

De NebasNsg heeft Kenny van Weeghel voorgedragen voor nominatie voor de Paralympische Spelen van Athene 2004 naar aanleiding van zijn prestatie tijdens de 'Open Wheelchair Meeting' in Zwitserland op 26 april 2003. Van Weeghel heeft op de onderdelen 100m, 200m en 400m wheelen voldaan aan de gestelde eis om genomineerd te worden.

Daarnaast wist het Nederlands dames rolstoelbasketbalteam een 2e plaats te veroveren tijdens de Europese Kampioenschappen (26 februari tot 1 maart 2003) in Duitsland, Hamburg, wat eveneens aanleiding is om dit damesteam te nomineren.

Bovengenoemde voordrachten voor nominatie zijn getoetst aan de tussen de NebasNsg en NOC*NSF overeengekomen normen en limieten. Op basis hiervan heeft de Commissie Topsport van NOC*NSF de voordrachten gehonoreerd.

Een nominatie wordt niet vanzelfsprekend omgezet in kwalificatie voor de Paralympische Spelen van Athene 2004. Daarvoor moeten zij voldoen aan de criteria zoals vermeld in de vastgestelde afspraken voor Normen en Limieten.

(22 mei 2003)