Staatsbosbeheer

21 mei 2003

De bouw van het nieuwe Natuuractiviteitencentrum Zandenbos is afgerond en het resultaat mag gezien worden. Op zaterdag 24 mei 2003 gaat het nieuwe centrum open. Staatsbosbeheer organiseert een geweldig feest met allerlei leuke activiteiten in en rond het centrum om de opening te vieren. Iedereen is welkom van 10.00 uur tot 16.00 uur op de Plesmanlaan 2 te Nunspeet bij het Veluwetransferium.

Het nieuwe Natuuractiviteitencentrum van Staatsbosbeheer is een toegangspoort naar de Veluwe. Op een actieve wijze komt u van alles te weten over het rijke verleden en het unieke dieren- en plantenrijk van de eindeloze Veluwe. Speciaal voor de kinderen is er van alles te zien en te beleven over kabouters. Zo kunnen zij een kijkje nemen in de enige echte kabouterhut op de Veluwe, meedoen met een kabouterspeurtocht en luisteren naar de verhalen van kabouter Pierelier.

Het Natuuractiviteitencentrum zal óók op 24 mei het start- en eindpunt zijn van vele buitenactiviteiten. Tijdens een ritje met de huifkar kunt u genieten van de mooie omgeving en de bloeiende rododendrons rond de vennen in het natuurgebied Zandenbos. Op eigen gelegenheid kunt u meedoen aan een fotospeurtocht of tegen een kleine vergoeding nestkastjes timmeren. In het centrum kunt u natuurstukjes maken, met de microscoop insecten bekijken en de thematentoonstelling bezoeken. Daarnaast zijn er diverse informatiestands van natuurbescherming- en milieuorganisaties.

Als u na uw bezoek aan Zandenbos nog energie over hebt, kunt u op een ludieke manier naar de dorpskern van Nunspeet, waar ook allerlei activiteiten te doen zijn.

Het Natuuractiviteitencentrum is goed te bereiken, het ligt naast het NS-station Nunspeet en het eerste Veluwetransferium, te herkennen aan de 30 meter hoge uitkijktoren.