Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 22-05-2003 Maastricht; 17e verdachte aangehouden (RKey; 16.45 u) Donderdag, 22 mei 2003

District Maastricht

Maastricht; 17e verdachte ongeregeldheden aangehouden De recherche van de Maastrichtse politie heeft vanmiddag, donderdagmiddag thuis in zijn woning een 25-jarige man uit Maastricht aangehouden en in het politiebureau ingesloten. Die wordt verdacht van betrokkenheid bij de ongeregeldheden (openlijke geweldpleging tegen de politie) op woensdagavond 14 mei jl. op de Markt in Maastricht (tijdens de gemeentelijke raadsvergadering over MVV). De politie kwam de verdachte op het spoor bij het ingestelde onderzoek, ondermeer ook van de camerabeelden van het cameratoezicht. Naast nog twee verdachten (28/35) uit Maastricht die nog altijd vast zitten (in bewaring gesteld), zitten samen met de vanmiddag aangehouden verdachte nu totaal dus nog 3 verdachten vast.
Een van de politie-agenten die bij de ongeregeldheden die woensdagavond gewond was geraakt, blijkt een zware kneuzing aan zijn slaap te hebben en moet nog altijd het bed houden. De politie zet het onderzoek voort en sluit verdere aanhoudingen niet uit.