Korps: Brabant-Noord, plaats: Oss 22-05-2003 Persberichten district Maasland

VERDACHTE PROBEERT TE ONTKOMEN EN RIJDT IN OP AGENT, Oss

Van woensdag op donderdag is een 22-jarige Ossenaar op de Schepenen in Oss aangehouden voor het rijden onder invloed en poging tot doodslag, verder zijn twee medepassagiers, een 20- en een 21-jarige Ossenaar, aangehouden voor belediging. De 22-jarige Ossenaar kreeg een stopteken omdat hij met nogal hoge snelheid reed. Bij controle bleek dat de man teveel had gedronken. De verdachte is daarop aangehouden en achterin de politieauto geplaatst. De twee andere Ossenaren zaten bij hem in de auto en waren het kennelijk niet eens met de aanhouding. Zij beledigden daarop de agenten. Op het moment dat de agenten zich met deze twee Ossenaren bezighielden, wist de 22-jarige Ossenaar zich tussen de voorstoelen door uit de politieauto te wurmen. Hij startte zijn eigen auto en reed vol gas weg. Eén van de agenten gaf hem daarop nogmaals een stopteken. De verdachte reed gewoon door en de agent wist ternauwernood aan de kant te springen. Alle drie de Ossenaren zijn uiteindelijk aangehouden. De 22-jarige verdachte voor rijden onder invloed en poging tot doodslag. Zijn auto werd inbeslaggenomen. De 20- en 21-jarige Ossenaar zijn aangehouden voor belediging van de agenten. Allen zijn ingesloten.

MAN AANGEHOUDEN VOOR MISHANDELING VRIENDIN, Oss

Woensdagmiddag is een 28-jarige inwoner uit Oss aangehouden nadat hij zijn 20-jarige vriendin regelmatig had mishandeld en haar van haar vrijheid had beroofd. De twee hadden sinds eind vorig jaar een relatie met elkaar. In de loop van de relatie bedreigde de Ossenaar zijn vriendin met de dood en mishandelde haar meerdere malen. Medio mei verbood hij de vrouw zijn woning aan de Oude Litherweg in Oss te verlaten. Hij deed daarbij de voordeur op slot en hield de sleutel in zijn bezit. De man kon na onderzoek worden aangehouden. Hij meldde zich gisterenmiddag op verzoek van de politie op het bureau.

FIETSTER LICHTGEWOND BIJ AANRIJDING, Oss

Donderdagmorgen is een 54-jarige Osse bij een aanrijding op de kruising Boterstraat / Kruisstraat in Oss lichtgewond geraakt. De vrouw reed met haar fiets over de Boterstraat in de -richting Margarinepad. Een 67-jarige automobilist reed over de Kruisstraat in de richting van de Lievenkamplaan en zag de vrouw over het hoofd. Door de aanrijding die ontstond liep de vrouw lichte verwondingen aan knie en elleboog op. Haar fiets en de auto liepen lichte schade op.