Korps: Brabant-Noord, plaats: Veghel 22-05-2003 Persberichten district De Leijgraaf

MAN SLAAT OP DE VLUCHT NA MISHANDELING VRIENDIN, Veghel

Woensdagavond is een 24-jarige inwoner uit Veghel als een dolleman op de vlucht geslagen nadat hij zijn 21-jarige vriendin in hun woning aan de Krayenhoffstraat in Veghel had mishandeld. De man kon uiteindelijk op de Wethouder Noppenlaan in Rosmalen worden aangehouden, zijn auto is inbeslaggenomen. De politie kreeg een melding dat het slachtoffer door haar vriend was opgesloten in hun appartement in Veghel. Op het moment dat de politie onderweg was naar de woning is de verdachte teruggekeerd naar zijn vriendin. Hij was er nog voordat de politie er was mishandelde zijn vriendin en sloeg op de vlucht in een snelle personenauto. De informatie was dat de man een knuppel en mogelijk een vuurwapen zou hebben. Agenten zagen de man korte tijd later in de auto rijden en gaven hem een stopteken. De man ging er in volle vaart vandoor. Hij reed met hoge snelheid via Heeswijk Dinther, Berlicum naar de Zuid-Willemsvaart en wist een politiefuik met hoge snelheid via een fietspad te ontwijken. Op de Graafsebaan in `s-Hertogenbosch reed de verdachte in op een motorrijder van de politie. Laatstgenoemde trok zijn pistool, waarop de bestuurder op het allerlaatste moment van koers veranderde. De auto reed uiteindelijk via de Grote Elst richting Rosmalen. Hij pleegde diverse grove verkeersovertredingen en reed via gesloten spoorwegbomen op de Deken van Roestellaan de spoorwegovergang over. Uiteindelijk kon hij op de Wethouder Noppenlaan in Rosmalen tot stoppen worden gedwongen. Hij is onder heftig verzet aangehouden en aan handen en voeten geboeid overgebracht naar het politiebureau. De verdachte is ingesloten en zijn auto is inbeslaggenomen.

ILLEGALE VREEMDELING AANGEHOUDEN, Veghel

Woensdagmiddag heeft de politie District De Leijgraaf bij een vreemdelingencontrole bij een winkel aan het Heilig Hartplein in Veghel een illegale vreemdeling aangehouden. Hij verrichtte werkzaamheden in de winkel en was niet in het bezit van de juiste papieren. De man, vermoedelijk afkomstig in Azerbeidjaan is aangehouden en in vreemdelingenbewaring gesteld.

GEWONDEN BIJ AANRIJDING, Schaijk

Woensdagavond zijn bij een aanrijding op de N324 in Schaijk twee mensen gewond geraakt. Een 79-jarige automobilist uit Zeeland remde af voor een auto die voor hem reed en af wilde slaan. Een 38-jarige Schaijkse reed met haar auto achterop de auto van de man uit Zeeland. De Zeelander en zijn 81-jarige vrouw zijn met onbekend letsel overgebracht naar het Cani- siusziekenhuis in Nijmegen. De vrouw uit Schaijk kon na behandeling door ambulancepersoneel naar huis. Beide voertuigen liepen schade op. ROODLICHTCONTROLE, Veghel Donderdagmorgen heeft de politie een roodlichtcontrole op de Bundersweg in Veghel gehouden. Tien automobilisten zijn bekeurd. Zij kregen een bekeuring van EUR86,=.