Microsoft en KPN ontplooien nieuwe initiatieven voor ondernemers

Gebaseerd op het Office DSL-breedbandpakket van KPN en het Windows-platform

Schiphol-Rijk, 22 mei 2003 - KPN en Microsoft bieden gezamenlijk nieuwe diensten en producten aan die specifiek gericht zijn op de kleinzakelijke markt. Als eerste zullen beide bedrijven Office DSL - het nieuwe DSL-breedbandpakket van KPN voor de zakelijke markt - aanbieden inclusief Windows XP Professional en gratis installatie van de DSL-verbinding. In de nabije toekomst zal het gezamenlijke aanbod verder worden uitgebreid, onder meer met producten op basis van Windows Server 2003 en DSL.

Office DSL en Windows XP Professional vormen een sterke combinatie die vooral is gericht op kleinere bedrijven. Hiermee krijgen de ondernemers de mogelijkheid om één server aan te schaffen die tegemoet komt aan hun eisen en wensen met betrekking tot veiligheid en die bovendien zeer eenvoudig is te beheren. In combinatie met Office DSL biedt dit aanbod veel mogelijkheden voor kostenbesparing, doordat voor continu gebruik van Internet een vast tarief geldt. Kleinere bedrijven kunnen volstaan met één DSL-aansluiting, waarna elke PC in het bedrijfsnetwerk de beschikking heeft over snelle Internet-toegang. De vaste Internet-verbinding zorgt ook voor nieuwe mogelijkheden, zoals videovergaderen en 'voice-over-IP' (telefonie via het datanetwerk). Ook op ander gebied, zoals serviceverlening, kunnen besparingen worden gerealiseerd doordat specialisten eenvoudiger hulp op afstand kunnen verlenen. Meer informatie over dit gezamenlijke aanbod is te vinden op http://info.bcentral.nl/nieuws4/kpn/.

KPN
KPN biedt hoogwaardige telecommunicatiediensten aan zowel de consumenten- als de zakelijke markt. De kernactiviteiten van KPN zijn: de levering van telefonie- en data/IP-diensten via het vaste net in Nederland, data/IP-diensten in West Europa via KPN Eurorings en mobiele diensten in Nederland, Duitsland en België. In Nederland is KPN marktleider in de belangrijkste segmenten van de telecommunicatiemarkt. In Duitsland (via E-Plus) en België (via BASE) is KPN in beide landen de derde mobiele operator. Aan het eind van 2002 bediende KPN met 38.118 medewerkers 7,9 miljoen klanten met een vaste telefoonaansluiting, 13,4 miljoen mobiele en 1,4 miljoen Internetklanten.

Microsoft
Microsoft (NASDAQ: MSFT) is opgericht in 1975 en is marktleider op het gebied van software, diensten en Internet-technologie voor privé- en zakelijk computergebruik. Het bedrijf levert een brede reeks aan diensten en producten - waaronder softwareoplossingen voor snel en flexibel zakendoen. Deze zijn ontwikkeld om mensen en organisaties nu en in de toekomst meer mogelijkheden te bieden voor toegang tot de informatie die zij nodig hebben, ongeacht op welke plaats, op welk moment en met welk apparaat.Ingezonden persbericht