Politie Midden- en West Brabant

Persberichten district Oosterhout (22/5)

OOSTERHOUT, donderdag 22 mei 2003

Diefstal van bromfiets
ANDEL: Op donderdagmorgen 22 mei 2003, omstreeks 10.00 uur is vanaf het schoolplein aan de Buitenlaan een brommer gestolen. Het gaat om een Yamaha, type Aero voorzien van verzekeringsplaatje BDR-074. Door verschillende getuigen is het signalement van de dader doorgegeven. De politie is op zoek naar deze nog onbekende dader.

Auto gestolen
RIJEN: De politie heeft een aangifte opgenomen van diefstal van een witte Ford bestelbus.
De auto is in de nacht van 21 op 22 mei gestolen vanuit de Karel Doormanstraat te Rijen.

Motorrijder breekt been bij ongeval
RIJEN: Een motorrijder brak zijn been tijdens een verkeersongeval. De man was op 22 mei rond 12.40 uur een testrit aan het maken op een motor en reed daarmee over de Ericssonstraat in Rijen. Een automobilist reed op dat moment achteruit een uitrit uit. Hierbij zag de bestuurder van de personenauto de motorrijder vermoedelijk over het hoofd. Het slachtoffer reed tegen de achterzijde van de personenauto aan en kwam ten val. Hierbij brak hij zijn linkeronderbeen. De GGD kwam ter plaatse en bracht het slachtoffer over naar het ziekenhuis. De automobilist is een 37-jarige Oosterhouter. De motorrijder is een 27-jarige inwoner van Goirle.

Inbraak bedrijf
WAALWIJK: In een bedrijf aan de Hooisteeg werd afgelopen nacht ingebroken. Men kwam het pand binnen door aan de voorzijde een raam open te breken. Vervolgens heeft men een blouse, een paar schoenen en een koperen vaas gestolen. Het feit is vermoedelijk gepleegd tussen 21 mei te 18.00 en 22 mei te 09.15 uur

Brandjes in Oosterhout
OOSTERHOUT: De politie onderzoekt een vijftal brandjes, die woensdagavond 21 mei in Oosterhout woedden.
Rond 22.55 uur bleek er een kunststof container met papier/afval in brand te staan. De politie vond een brandbare vloeistof, waaruit bleek dat het vermoedelijk een brandstichting betrof. De brandweer was er net op tijd bij om te voorkomen dat de brand zich uitbreidde, want de vlammen waren reeds via de kunststof regenpijp tot aan het dakbeschot gekomen. De brandweer heeft kunnen voorkomen dat de brand zich verder uitbreidde. De container stond aan de Hierbij moet worden opgemerkt dat er toch een afval container buitenstond ondanks herhaalde en recente waarschuwingen door brandweer, gemeente, politie en de winkeliersvereniging om afvalcontainers niet aan de openbare weg te plaatsen.
Vervolgens is aan de Strijenstraat een groene kunststof border van een tuin in brand gestoken, kennelijk met de bedoeling, dat de coniferen vlam zouden vatten. Circa 2 meter kunststof border is door de brand vernield. Een onbekend gebleven voorbijgangster ontdekte de brand, waarna het vuur geblust werd met enkele emmers water. Hierdoor bleef de schade beperkt.
Enkele minuten later (00.15 uur) was er een personenauto aan de beurt. De brandweer bluste een Opel Kadett. Van deze auto stond de rechterachterband in brand. Ook hier ging het vermoedelijk om brandstichting.
Tot slot was rond 00.30 uur de brandweer opnieuw nodig op de Heuvel. Daar was een grote dure parasol in brand gestoken bij een horecagelegenheid. De parasol heeft een waarde van circa 5.000.-

De politie is de hele dag bezig geweest met het onderzoek naar de nog onbekende dader(s).
De komende dagen breidt de politie haar onderzoek verder uit.

Bron: Jeroen Steenmeijer