BACARDI-MARTINI NEDERLAND N.V.

Bacardi-Martini Nederland werkt mee aan schonere stranden

plaatsing eerste Bacardi Breezer glasbak in Zandvoort

Gouda, 22 mei 2003 - De eerste Bacardi Breezer glasbak wordt morgen officieel geplaatst door wethouder J.F.C. van Leeuwen van de Gemeente Zandvoort. Bacardi-Martini Nederland N.V. plaatst in totaal 250 glasbakken langs de Nederlandse kust om een bijdrage te leveren aan het terugdringen van glasafval op de stranden en het verhogen van de glasrecycling in het algemeen. De glasbakken staan het hele strandseizoen, van eind mei tot en met september, waarmee Bacardi-Martini het behaalde resultaat van vorig jaar, van meer dan 270 ton glas, hoopt te overtreffen. Dit initiatief wordt gesteund door de Nederlandse strandgemeenten, strandpaviljoenhouders en de Stichting Promotie Glasbak.

Bacardi-Martini Nederland N.V. is de afgelopen jaren sterk gegroeid, mede dankzij de introductie van de populaire Bacardi Breezer. Dit succes heeft geresulteerd in een marktleiderspositie van het bedrijf in Nederland voor de premixcategorie. Succes brengt ook maatschappelijke verantwoordelijkheden met zich mee; Bacardi-Martini wil hier serieus invulling aan geven, óók op het gebied van verpakkingen en milieu.

Mark de Witte, Algemeen Directeur Bacardi-Martini Nederland N.V.: 'Door het plaatsen van de glasbakken onderkennen wij onze verantwoordelijkheid op het gebied van glasafval. Met de Bacardi Breezer glasbakken reiken we consumenten een instrument aan om zelf hun verantwoordelijkheid te nemen voor het schoonhouden van de Nederlandse stranden. Nu maar hopen dat het een mooie zomer wordt!'.

De glasbak viert dit jaar zijn 25-jarig bestaan en het Convenant Verpakkingen III, dat in december 2002 door het bedrijfsleven is ondertekend, stelt dat in 2005 90 % van het eenmalige glas dient te worden ingezameld. De plaatsing van de glasbakken vindt, in dit perspectief na de positieve resultaten van vorig jaar, voor de tweede keer plaats.

Noot aan de redactie:
Bacardi-Martini Nederland N.V. is het grootste premium wines & spirits bedrijf van Nederland. Bekende merken die zij voert, zijn onder meer Bacardi rum, Bacardi Breezer, Bacardi Limón, Martini vermouth, Martini Fiero, Offley port, William Lawson's, Eristoff vodka, Finlandia vodka, Jack Daniel's, Southern Comfort en Osborne sherry. Bacardi-Martini Nederland N.V. is een volle dochter van multinational Bacardi Limited en maakt onderdeel uit van een Europese structuur. Het bedrijf is gevestigd in Gouda waar ruim 80 mensen werkzaam zijn.

Einde persbericht

Noot aan de redactie,