Politie Gelderland-Zuid


+ KorpsstafDatum 22 mei 2003

Van / afdeling Communicatie


Regionaal Persbericht
District Stad NijmegenDiefstal auto

In de nacht van woensdag op donderdag is vanaf de Middachtenstraat een auto gestolen. Het betreft een rode Volkswagen Golf, kenteken XH-53-RJ. Een 37-jarige Nijmegenaar deed aangifte.
Woensdagavond is vanaf de St. Josephhof een blauwe Mercedes 260, kenteken NX-04-NY, gestolen. Aangever is een 51-jarige Nijmegenaar.
Tussen maandagochtend en donderdagochtend is vanaf de Molenweg een
een rode Alfa Romeo, kenteken DV-TB-43 weggenomen. Een 34-jarige Nijmegenaar deed aangifte.


Inbraak in woning

Woensdagmiddag is ingebroken aan de Thesaurierweg. Men heeft zich de toegang tot het pand verschaft door het forceren van een raam. Er werden sieraden gestolen. Een 57-jarige Nijmegenaar deed aangifte.
Een 52-jarige Nijmegenaar heeft aangifte gedaan van inbraak aan de Molukkenstraat. Men heeft zich woensdag de toegang tot het pand verschaft door het verbreken van een deur. Er werd een geldbedrag gestolen.


Aanhoudingen

Woensdagmiddag is een 40-jarige Nijmeegse fietser op de Sparrestraat aangehouden na een controle. Bij controle bleek de man in het bezit te zijn van harddrugs. Ook bleek de man in het bezit te zijn van enkele goederen die waren gestolen uit een woning aan de St. Annastraat. Tegen de man is proces verbaal opgemaakt.
Donderdagnacht is een 35-jarige Nijmegenaar, aan de hand van een getuigenverklaring, aangehouden. De man had getracht om aan de Scheidemakershof in een auto in te breken. Bij de komst van agenten ging de man er vandoor maar kon even later worden aangehouden op de Observantenstraat.
Woensdagmiddag zijn drie mannen uit Manfield, in de leeftijd van 18 jaar, aangehouden. De mannen waren aan de Van Welderenstraat goederen aan het verkopen. Bij controle bleek het gereedschap vervalst te zijn. Tegen de mannen is proces verbaal opgemaakt.


Verkeersongeval met letsel

Woensdagmiddag zijn een 35-jarige Nijmeegse automobiliste en een 14-jarige Nijmeegse bromfietser op de Graafseweg met elkaar in aanrijding gekomen. De 35-jarige had bij het inrijden van de Graafsedwarsstraat de 14-jarige geen voorrang verleend. De 14-jarige en zijn 16-jarige passagier zijn voor controle overgebracht naar het Canisius Ziekenhuis.
Tegen de jonge bestuurder en de automobilist wordt proces-verbaal opgemaakt.District TweestromenlandWijchen - Man bekent serie misdrijven

Een 21-jarige inwoner van Bergharen bekende de afgelopen week een serie misdrijven te hebben gepleegd. De man werd op maandag 19 mei aangehouden nadat hij vanaf de Stationslaan in Wijchen een fiets had gestolen. De man is overgebracht naar het politiebureau waar hij werd verhoord. De man bekende vervolgens drie bedrijfsinbraken. Deze bedrijfsinbraken pleegde hij in Puiflijk, Wijchen en Nijmegen. Ook verklaarde hij drie auto-inbraken te hebben gepleegd in Druten. In Nijmegen en Wijchen pleegde hij winkeldiefstallen en stal hij fietsen. Ook zou hij in een woning in Bergharen hebben ingebroken. De politie rondde het onderzoek vandaag af.


Malden - Inbraak in woning

In de nacht van dinsdag op woensdag is er ingebroken aan de Dorsing. Men heeft zich de toegang verschaft door het forceren van een deur. Er werden een mobiele telefoon en een geldbedrag gestolen. Een 36-jarige man uit Malden heeft aangifte gedaan.
Donderdagnacht is ingebroken aan de Rozenstraat. Men heeft zich de toegang verschaft door het forceren van een deur. Er werden een geldbedrag en diverse identiteitspapieren gestolen. Een 53-jarige man uit Malden deed aangifte.


District De WaardenGeldermalsen - Te veel drank

Woensdagavond is een 32-jarige bromfietser uit Geldermalsen op de Herman Kuykstraat aangehouden. De man was met zijn bromfiets gevallen en kon niet verklaren hoe het ongeval had plaatsgevonden. Bij een blaastest bleek de man een hoger hoeveelheid te blazen dan gedoogd is, precies aantal onbekend.


Zaltbommel - Aanrijding met letsel

Woensdagmiddag is een 26-jarige motorrijder uit Nederhemert gewond geraakt bij een aanrijding op de Zaaiwaard. Een 77-jarige man uit 's-Hertogenbosch had de 26-jarige geen voorrang verleend. De 26-jarige is met arm- en beenletsel overgebracht naar het Groot Ziekengasthuis.

Tiel - Inbraak in woning
In de nacht van woensdag op donderdag is ingebroken aan de Konijnenwal. Men heeft zich de toegang verschaft door het verbreken van een raam. Er werd geluidsapparatuur weggenomen. Een 55-jarige Tielenaar deed aangifte.

Culemborg - Aanrijding met aanhouding
Woensdagavond is een 37-jarige automobilist uit Buren op de Zandstraat aangereden door een bromfietser. De bromfietser is er na de aanrijding vandoor gegaan. Aan de hand van een getuigenverklaring konden de bromfietser, een 17-jarige man uit Culemborg en zijn 17-jarige passagier later die avond worden aangehouden.Postbus 9109
6500 HL Nijmegen
Telefoon (024) 327 60 05
Fax (024) 327 63 39 ---- --