PROJECT MANAGEMENT INSTITUTE

Het PMI kondigt data en locatie eerste Global Congress aan

Het PMI kondigt de data en de locatie zijn eerste Global Congress aan

Newtown Square, Pennsylvanie, February 24 /PRNewswire/ -- Het Project Management Institute (PMI), de toonaangevende professionele associatie zonder winstoogmerk voor projectbeheer, heeft de data en de locatie van zijn eerste PMI(R) Global Congress aangekondigd. Het PMI Globaal Congres 2003-Europa zal plaatsvinden van 22 tot 26 mei 2003 in Den Haag, Nederland. PMI SeminarsWorld(R) onderwerpen zullen voor het Congres programma van 22-23 mei ter beschikking gesteld worden van de deelnemers. Deze hoogstaande, educatieve projectbeheer seminaries zijn facultatief en bijkomend inschrijfgeld is vereist. Het Congres programma zelf zal plaatsvinden van 24 tot 26 mei.

Dit congres betekent een historische stap vooruit, enerzijds voor het Instituut dat hierdoor evolueert tot de echte wereldomvattende organisatie en anderzijds voor de evolutie van de projectbeheer beroepsactiviteiten. Daar dit het eerste congres is dat ooit buiten Noord Amerika werd georganiseerd is het PMI uiterst tevreden zijn vooruitstrevende en kwalitatieve professionele ontwikkeling meer dan ooit tevoren voor iedereen bereikbaar te maken.

Terwijl Europa als eerste regio een nieuw congres organiseert zijn andere congressen reeds gepland in andere delen van de wereld. Allen zijn gepland in 2005. Opdat leerervaringen zouden kunnen vergeleken worden zal elk congres op een vergelijkbare manier opgebouwd worden terwijl ze afzonderlijk toch 'geregionaliseerd' worden om rekening te houden met de culturele belangen van de deelnemers. De inhoud van de congressen van een zelfde jaar zal bepaald worden door de 'Overarching Areas of Focus' voorgesteld door leden en geselecteerd door een adviescommissie. Elk individueel congres zal op maat van de regio gesneden worden door de 'Regional Area of Focus.'

Alle nieuwe congressen zullen verder bouwen op de sterkte en de tradities van de gerenommeerde jaarlijkse seminaria en symposium van het PMI en zullen opgezet worden om aan de groeiende vraag naar projectbeheerkennis, professionele ontwikkeling en netwerking op wereldomvattende basis te voldoen. Het PMI Global Congress 2003-Europa zal zich baseren op de successen van de Europa conferentie van het PMI die sinds 1988 door verschillende PMI Chapters in Europa georganiseerd werden. Het PMI Global Congress 2003-Noord Amerika, gepland van 18 tot 25 September in Baltimore, Maryland, USA, zal vanaf heden de Jaarlijkse Seminaria & Symposium vervangen. Meer info aangaande de conceptie van de PMI conferentie en de uitvoering en de voordelen van de nieuwe Global Congresses kunt op de PMI website terugvinden www.pmi.org.

Betreffende het PMI:

Het Project Management Institute (PMI), is met meer dan 100,000 leden in 125 landen toonaangevend in de activiteit van het professioneel projectbeheer. Het PMI legt industriële standaarden vast, leidt research en zorgt voor vorming, certificering en professionele uitwisselingsmogelijkheden opdat de professionele activiteiten kunnen uitgediept en uitgewerkt worden. PMI beïnvloedt de carrièremogelijkheden, stimuleert het zakenleven en verbetert bestuursprestaties via documentatie over het rendement op belegd vermogen. Meer info vindt u op www.pmi.org

Christie McDevitt, Public Relations Administrator, Project Management
Institute, +1-610-356-4600 toestel 1112, of christie.mcdevitt@pmi.org; of
Laura Brumley, Account Supervisor, Edelman Public Relations, +1-214-762-0921,
of laura.brumley@edelman.com, voor het Project Management Institute

Web site: http://www.pmi.org

24 feb 03 08:52