MDaemon, top mailserver met spam-detectie-technologie

Combinatie van zelfoplossende en RBL-technologie blijkt zeer effectief

ZOETERMEER, 20030522 -- Het indrukwekkende bastion van MDaemons spam-fighting tools wordt binnenkort verder versterkt met de integratie van de prijswinnende, zelf naar oplossingen zoekende spam-detectie-technologie SpamAssassin. MDaemon is de populaire e-mail-server van softwareproducent Alt-N Technologies. MDaemon 6.8 is verkrijgbaar bij Portland Europe, exclusief distributeur van alle Alt-N-producten in de Benelux.

SpamAssassin kan veel en werkt heel eenvoudig. De inkomende e-mail wordt aan de hand van met de grootste zorgvuldigheid vervaardigde regels geanalyseerd. SpamAssassin kent vervolgens een numerieke waarde of 'score' toe aan ieder bericht. Deze score wordt gebruikt om vast te stellen of het bericht mogelijk spam is of niet. Door jarenlang de specifieke kenmerken van spam en non-spam te bestuderen, is de standaardset van regels - en daardoor de aan een bericht toekende score - zeer betrouwbaar en effectief in het 'bekijken' van wat spam is en wat niet.

Zeer effectief
"Zelfoplossende technologieën vertegenwoordigen de volgende fase van anti-spam-detectie," zegt George van Brugge, algemeen directeur van Portland Europe. "Dit type software is niet alleen belangrijk omdat het spam zeer effectief opspoort, maar ook omdat het de gaten dicht die RBL (real-time black-hole list)-technologie laat vallen, zoals bij MDaemons Spam Blocker. Gebruik je de twee technologieën samen, dan zijn ze enorm effectief in het detecteren van spam. Persoonlijk geloof ik dat iedere e-mail-server die geen zelfoplossende technologie bevat niet serieus genoeg bezig is met het aanpakken van het spam-probleem."

Geen extra kosten
Bij MDaemon 6.8 zit een complete set tools voor het beheren en controleren van de SpamAssassin-engine. Daarmee kunnen zwarte lijsten worden gecreëerd, worden bepaald wat er met als spam aangemerkte berichten moet gebeuren, en zelfs worden gecontroleerd welke berichten in aanmerking komen voor spam-filtering. Deze krachtige nieuwe tools voor spam-fighting zijn eind mei beschikbaar. Voor bestaande upgrade-protectie-abonnees zijn aan de integratie van SpamAssassin geen extra kosten verbonden.