Ingezonden persbericht


Persbericht
Siennax viert lustrum in Panama

Webdienstverlener Siennax behaalt eerste winst bij sterke omzetgroei

Amstelveen, 21 mei 2003.- Siennax International leverancier en outsourcer van professionele webdiensten, vierde gisteren met klanten, leveranciers, investeerders en medewerkers haar eerste lustrum in de Amsterdamse uitgaansgelegenheid Panama. Daar is reden voor want de onderneming boekte in het eerste kwartaal van 2003 voor het eerst in vijf jaar een kleine winst voor afboeking van goodwill, afschrijvingen en rente.

In het eerste kwartaal van 2003 steeg de omzet 36% tot ¤ 2 miljoen. Over geheel 2002 groeide de omzet van de onderneming in vergelijking met 2001 met 63% tot ¤ 6,8 miljoen. Mede-oprichter en algemeen directeur Herb Prooy "Voor geheel 2003 verwacht Siennax een omzetgroei sterker dan de marktgroei en een positief resultaat voor afschrijvingen en amortisatie van goodwill. De volledige beveiliging en totale beschikbaarheid van onze systemen en diensten leidt er toe dat steeds meer middelgrote en grote ondernemingen en organisaties hun op het web gebaseerde applicatiedienstverlening volledig aan ons uitbesteden, soms inclusief e-Billing".

Bij Siennax, dat in 1998 is opgericht met privé investeerders en enkele venture capital maatschappijen, waaronder Twinning, werken 55 medewerkers. Het nettoverlies daalde in 2002 met 55% tot ¤ 4,6 miljoen. Er is in 5 jaar ¤ 18 miljoen geïnvesteerd. Het moment dat Siennax "bottomline" nettowinst behaalt ligt nu binnen bereik. Bij de actuele groei van het zakelijke gebruik van Internet met 50% per jaar en de verdubbeling van via Internet gegenereerde omzet tot wereldwijd ¤ 4,000 miljard in 2002 opereert Siennax in een sterke groeimarkt die vooral wordt gedreven door verbetering van de productiviteit van applicatiediensten.

Over Siennax:

Siennax heeft het unieke Utility Platform; een veilige, schaalbare en zeer complete infrastructuur voor applicaties. Siennax' Utility Platform ondersteunt e-business activiteiten met storage- en database producten, content management tools en zelfs complete billing solutions. De architectuur is ontwikkeld op basis van marktleidende applicatieomgevingen en geschikt voor vrijwel iedere denkbare oplossing. Alle belangrijke technologieën zijn in dit platform vertegenwoordigd, zoals Linux, Microsoft .Net, Bea WebLLogic, Oracle, SQLserver. Functionaliteit als beveiliging, servicebeheer, facturering, administratie en toewijzing van connectiviteit zijn ondergebracht in één platform.

Siennax is de enige Application Services Provider in Europa die voldoet aan de Trust Services® normen. Trust Services® is een set van uitgangspunten en criteria betreffende veiligheid, beschikbaarheid, verwerkingsintegriteit, online privacy en vertrouwelijkheid waaraan de te beoordelen organisatie moet voldoen. Trust Services® worden internationaal erkend als een standaard voor procedures en beveiligingsmaatregelen en zijn van toepassing op ASP infrastructuren. Het voldoen aan Trust Services® verschaft een extern bewijs voor klanten en andere belanghebbenden dat Siennax' systemen goed beveiligd zijn en beschikbaar indien benodigd. Siennax is in 1998 opgericht en in handen van het management en de medewerkers, Prime Technology Ventures, ABN Amro Participaties, Twinning, Residex, BHF Bank (Duitsland), CapMan Capital Management Oy (Finland), Sonera Corporation (Finland) en HGP. Momenteel heeft Siennax ongeveer 55 medewerkers en vestigingen in Nederland en Duitsland. Het hoofdkantoor staat in Amstelveen. Siennax is 100 % aandeelhouder van Acadoo, de Learning Service Provider. Acadoo biedt een totaal oplossing voor de outsourcing van het opleidingsbeleid op ICT gebied.

Meer Informatie:
Siennax Hoofdkantoor
Stroombaan 6-8; 1181 VX Amstelveen
Tel. +31(0)20 547 8000
ari.dijkshoorn@siennax.com