Politie Midden- en West Brabant

Perberichten District Breda (22/05)

Breda. donderdag 22 mei 2003

Politie houdt 9 verdachten aan tijdens drugsactie

BREDA: Tijdens een drugsactie van het politieteam Vlaanderenstraat en de Dienst Spoorwegpolitie(KLPD) in het kader van het VAST (Valkenberg-Station) project zijn gisteravond negen aanhoudingen verricht. Een 43-jarige Bredanaar is op de verdenking van het dealen van harddrugs in verzekering gesteld. Twee van de negen verdachten werden in een woning in Breda-Noord aangehouden, zijnde het verblijfsadres van de man die verdacht wordt van de dealpraktijken. De overige verdachten zijn na verhoor weer vrijgelaten.

In het kader van het VAST project, een samenwerkingsverband van de gemeente Breda, de Bredase politie, NS en de dienst Spoorwegpolitie(KLPD) om de overlast van dealers, zwervers en alcoholisten op en rondom het Station en het Stadspark Valkenberg terug te dringen is gisteravond een politieactie gehouden. Er werd ook een drugshond ingezet.

Agenten zagen op het Station een omstreeks 18.30 uur een hen bekende 50-jarige drugsgebruikster. Zij zagen dat de vrouw belde en daarna naar de J.F Kennedylaan liep. De vrouw maakte contact met een man, die al eerder in verband met drugsdelicten is aangehouden. De agenten namen waar dat tussen beiden vermoedelijk een drugstransactie plaats vond. Kort hierna zagen zij dat zich nog een hen bekende drugsgebruiker bij dezelfde man vervoegde. De politie is hierop tot aanhouding overgegaan. Zij zagen dat de man die de politie aanmerkte als de dealer op het naderen van de agenten vanuit zijn auto een briefje van 10 euro met daarin twee bolletjes met vermoedelijk harddrugs uit het autoraam gooide.

Zij hebben de man, een 43-jarige Bredanaar, aangehouden. Ook de twee vermoedelijk `kopers` en een man die inmiddels in het gezelschap was van de 50-jarige vrouw werden aangehouden. Naast die vrouw waren dat twee mannen uit Breda van respectievelijk 37 en 39 jaar.

De auto van de 43-jarige Bredanaar werd met een drugshond doorzocht. Daarbij trof de politie 10 gram wit poeder, vermoedelijk cocaïne aan.

In overleg met de Officier van Justitie is vervolgens onder leiding van de rechter-commissaris de woning van de 43-jarige Bredanaar in Breda-Noord doorzocht. In deze woning trof de politie twee mannen aan die harddrugs aan het gebruiken waren. Ook deze mannen zijn aangehouden, het gaat om twee mannen uit Breda van respectievelijk 54 en 36-jaar. In de woning werden verschillende drugsattributen aangetroffen, maar geen handelsvoorraad.

Tevens heeft de politie omstreeks 15.40 uur twee 18-jarige jongemannen aangehouden op het plein voor het Station CS. Agenten namen waar dat er een transactie plaats vond. De ene man overhandigde aan de ander uit een gripzakje een pilletje waarna hij daarvoor van de ander een geldbiljet kreeg. Beide mannen zijn aangehouden. Zij bleken verder niets bij zich te hebben. De verkopende verdachte kreeg toch een proces-verbaal ingevolge de APV, het verhandelen tegen betaling van kennelijk verdovende middelen.

Caravan en auto volledig uitgebrand

BREDA: Vannacht zijn op de Pelmolenstraat omstreeks 04.00 uur een caravan en een auto volledig uitgebrand. Ook een auto en een camper die ernaast stond liep door de vrijgekomen hitte en stralingswarmte schade op. De brandweer vermoedt dat er sprake is van brandstichting en dat de brand begonnen is bij de caravan. De politie neemt aangiften op van gedupeerden en stelt een onderzoek in.

Inbraak in auto

KLUNDERT: Eergisteren is ingebroken in een grijze Seat. Deze auto stond geparkeerd op het parkeerterrein nabij het zwembad aan de Niervaartweg te Klundert. Een portier werd geforceerd, waarna de autoradio is weggenomen.

Brandstichting te Klundert

KLUNDERT: Gisterenavond is op de Kerkweg te Klundert nabij het noodlokaal van de buurtvereniging Oost en de kleuterspeelzaal een bankstel in de brand gestoken. Door deze brand is er schade ontstaan aan de gevel van een garagebox. De brandweer is ter plaatse geweest en heeft om te kijken of de brand zich niet uitgebreid had tot het noodlokaal en de peuterspeelzaal enkele deuren van deze lokalen moeten forceren.

Aanhouding op heterdaad

ZEVENBERGEN: Gisterenmiddag is op de Akkerwinderstraat te Zevenbergen een 38 jarige man uit Roosendaal aangehouden. Hij was bezig om uit een tuin een tweetal kratten bier weg te halen. Hij had honger en wilde met het geld wat deze kratten bij inlevering, op zou leveren, wat eten kopen. Na onderzoek is de man heengezonden.

Inbraak bedrijf

WILLEMSTAD: In de nacht van dinsdag op woensdag is ingebroken in een kadoshop aan de Voortstraat te Willemstad. Door een ruit in te gooien is men binnengekomen. Daar heeft men een twintigtal batterijen ontvreemd.

Inbraak vrachtauto

ZEVENBERGEN: Vannacht is er op de Tradeboulevard te Zevenbergen ingebroken in een vrachtauto met oplegger. Op de oplegger stond een container. Deze container is opengebroken, waarna een groot aantal telefooncentrales is ontvreemd.

Inbraak winkel

ETTEN-LEUR: Vannacht is omstreeks 00.30 uur ingebroken in een winkel op het winkelcentrum. Men heeft een dubbele ruit vernield van 1,35 meter x 2 meter. Vanuit de administratieve ruimte is een nog onbekend geldbedrag gestolen.

Bron: Willem van Hooijdonk