Persberichten - 22/05/2003

Deceuninck neemt participatie van 75% in Detajoint

Hooglede-Gits, 22 mei 2003. - Deceuninck, wereldwijd producent van kunststof raamsystemen en bouwprofielen, heeft een participatie genomen van 75% in het bedrijf Detajoint, dat hoogwaardige dichtingen extrudeert. Deze overeenkomst kadert in de integratiestrategie van Groep Deceuninck, waarbij zoveel mogelijk processen in eigen beheer uitgevoerd worden.

Detajoint NV is gelegen in de industriezone van Dottignies (in de buurt van Moeskroen in Henegouwen) en is gespecialiseerd in de extrusie van TPE-dichtingen. TPE, of ThermoPlastische Elastomeren, is een flexibele kunststof op basis van hoogwaardig synthetisch rubber. Het bedrijf werd opgericht in 1995, realiseerde in 2002 een omzet van 2,5 miljoen euro, beschikt over zeven tri-extrusielijnen en stelt 15 personen tewerk. Dankzij de investering in hoogtechnologische machines produceert Detajoint complexe tri-extrusiedichtingen voor tal van vooraanstaande bedrijven, zowel in de bouw- als in de automobielsector.

Groep Deceuninck verbruikt jaarlijks meer dan 30 miljoen meter dichtingen. Deze worden grotendeels tijdens de extrusie van de kunststof profielen in de profielen ingerold, wat een aanzienlijke tijdsbesparing betekent voor de raamfabrikant. Dichtingen verzekeren de water- en winddichtheid van de ramen en deuren.

Deceuninck verwacht een omzetverdubbeling voor Detajoint tot 5 miljoen euro in 2003. Deze participatie versterkt onze integratiestrategie, waarbij we streven naar een optimale controle over de knowhow van onze processen. Daarenboven zal Detajoint zich verder kunnen ontplooien in dit gespecialiseerde procédé, wat beide firmas ten goede komt, aldus Clement De Meersman, CEO van Deceuninck. Het huidige management en alle medewerkers van Detajoint blijven op post om de continuïteit te verzekeren.

Deceuninck is een geïntegreerde groep van wereldformaat, gespecialiseerd in de compoundering, het ontwerp, de ontwikkeling, de extrusie, de veredeling en de recyclage van kunststofsystemen en profielen voor de bouwindustrie. Het bedrijf is actief in meer dan 32 landen, beschikt over 22 filialen (productie en/of verkoop) en telt wereldwijd 2700 medewerkers, waarvan 560 in Hooglede-Gits. Deceuninck is wereldwijd nummer één in zijn sector en realiseerde in 2002 een geconsolideerde omzet van 362,2 miljoen euro.

(Einde persbericht)