Persberichten - 22/05/2003

Interbrew ontvangt Best Board Award 2003

Interbrew, The Worlds Local Brewer©, heeft de Best Board Award 2003 ontvangen van het Instituut voor Bestuurders. Deze onderscheiding werd door een onafhankelijke jury uitgereikt na een uitvoerige en grondige analyse van de bestuursstructuren en procedures van alle Belgische beursgenoteerde bedrijven. De Best Board Award 2003, die regelmatig zal uitgereikt worden, is een onderscheiding voor bedrijven die uitmunten in het toepassen van corporate governance principes.

De jury was unaniem in zijn beslissing om de Best Board Award 2003 aan Interbrew toe te kennen. zegt Jean-Louis Duplat, voorzitter van de Jury en ex-voorzitter van de Commissie voor het Bank-en Financiewezen. Interbrew heeft zeer gedetailleerde interne regels die de bevoegdheden, de samenstelling en de functionering van de Raad van Bestuur en zijn subcomités bepalen. Dit zorgt voor een duidelijke interactie tussen de Raad van Bestuur, met 12 leden waarvan 6 onafhankelijke bestuurders, en het Corporate Committee, dat 6 leden telt. We appreciëren ook het internationale en gevarieerde lidmaatschap van Interbrews Raad van Bestuur en de meerderheid van onafhankelijke bestuurders in de samenstelling van het auditcomité.

Wij zijn trots op deze Best Board Award 2003. Dit is voor ons een ware erkenning voor Interbrews corporate governance beleid, dat we reeds een decennia terug hebben geïntroduceerd en verder vervolmaakt. zegt Pierre-Jean Everaert, voorzitter van de Raad van Bestuur van Interbrew. Onze corporate governance regels bepalen onze manier van werken, zowel individueel als in teams, met respect voor de wetgeving betreffende het bestuur van beursgenoteerde bedrijven maar met behoud van onze eigen Interbrew familiegeest. Onze corporate governance procedures verschaffen Interbrew het nodige leiderschap om verder te groeien: leiderschap gebaseerd op controle en leiderschap gebaseerd op groei.

Interbrew - The World's Local Brewerã Interbrew, een beursgenoteerde onderneming (INTB Euronext) met hoofdzetel in Brussel, België is één van de oudste brouwers ter wereld. Onze strategie, The World's Local Brewerã, bestaat erin sterke lokale platformen uit te bouwen in de belangrijkste biermarkten ter wereld. We bezitten een portfolio van meer dan 200 merken en we stellen meer dan 35.000 mensen tewerk. We voeren bedrijfsactiviteiten in 21 landen in Amerika, Europa en Azië en we bezitten strategische minderheidsbelangen in verschillende brouwerijen over de wereld. In 2002 realiseerden we een omzet van om en bij de 7 miljard euro. Bezoek onze website www.interbrew.com voor meer informatie.

Bron: Interbrew
Provider: Euronext Brussels