Openbaar Ministerie

Beloning in zaak-Kumral Bagci

De Hoofdofficier van Justitie in Den Haag looft een beloning van 20.000 euro uit voor de tip die leidt tot de oplossing van de gewelddadige dood in 1995 van het Turkse meisje Kumral Bagci. De vader van Kumral heeft daarnaast een extra beloning van 10.000 euro beschikbaar gesteld voor de oplossing. De uitzending onlangs van Opsporing Verzocht heeft enkele tientallen, gedeeltelijk bruikbare tips opgeleverd.

Het opsporingsprogramma Opsporing Verzocht heeft op 12 mei aandacht besteed aan de feiten en omstandigheden rond de gewelddadige dood in 1995 van het Turkse meisje Kumral Bagci uit Den Haag. Dit heeft enkele tientallen, voor een deel bruikbare tips opgeleverd. Voor de 'gouden tip' in deze zaak ligt een beloning klaar van 30.000 euro: 20.000 van de hoofdofficier van justitie in Den Haag en 10.000 van de vader van het meisje.

Hieronder in het kort de feiten en omstandigheden in deze zaak en de vragen die politie en Openbaar Ministerie aan het publiek willen stellen:

Vrijdag 23 juni 1995 wordt het 7-jarige Turkse meisje Kumral Bagci uit Den Haag gevonden in de Adriaan Coenenstraat in Scheveningen. Ze is twee dagen eerder, woensdag 21 juni, niet meer vanaf school thuisgekomen.

Looproute Kumral
Woensdag 21 juni, rond 11.45 uur, verlaat Kumral met haar zusje de Tweezaamschool en loopt naar huis. Ze is vanaf haar school op de Wolmaranstraat, via het Boerenplein naar de Wesselstraat gelopen. Daar is Kumral voor het laatst gezien. Vanaf daar is alles onbekend. Ze woonde op het Hoflandplein, maar daar is Kumral niet aangekomen. Op het Boerenplein, het huidige Mandelaplein, komt ze een tante tegen. Ze praten even en lopen weer door. Vanaf dat moment is niets meer van Kumral vernomen.

Vindplek
Vrijdag 23 juni, is het lichaam van Kumral in de Adriaan Coenenstraat in Scheveningen gevonden. Dit is op de hoek van de Vuurbaakstraat, een voetgangerssteeg die naar de Jacob Pronkstraat leidt. Ze is gewurgd. Haar lichaam zat in drie tassen: een sporttas, een Leen Bakkertas en een grote rood, wit, blauwe boodschappentas. De tassen zijn daar vrijdag 23 juni 1995 tussen 09.40-09.50 uur neergezet. Misschien is geprobeerd om deze tassen naar het depot van de gemeentereiniging aan de Vissershavenstraat in Scheveningen te brengen, dat ligt dichtbij. Maar het depot was die dagdicht en misschien hebben ze de tassen daarom op straat gezet. Hoe de tassen daar terecht zijn gekomen is onbekend. Ze kunnen er met de auto naartoe zijn gebracht, maar vlakbij (op de Jacob Pronkstraat) stopt tramlijn 11, die van station Hollands Spoor, langs de Haagse Markt, naar de keerlus in Scheveningen rijdt. De politie vermoedt dat Kumral in de omgeving van de Adriaan Coenenstraat werd vastgehouden en uiteindelijk vermoord.

Kleding Kumral
Op de dag dat ze verdween droeg Kumral een groen t-shirt; korte blauwe legging; oranje pet met de tekst Aanvalluh!; geel/rode rolschaatsen met de opdruk van Minnie Mouse. De rolschaatsen zijn de dag na haar verdwijning gevonden op het Tenierplantsoen aan de kant van de flats, vlakbij de Mierisstraat in Den Haag.

De politie vraagt

- Wie heeft iets gezien of gehoord over de moord in 1995 en heeft daar nog niet met de politie gesproken of heeft mogelijk nieuwe informatie?
- Wie heeft Kumral woensdag 21 juni 1995 zien lopen op de route van de Tweezaamschool naar haar huis op het Hoflandplein in Den Haag?
- Wie herkent de combinatie van de tassen waarin het lichaam van Kumral is gevonden: een sporttas, een Leen Bakkertas en een grote rood, wit, blauwe boodschappentas?
- Wie heeft gezien dat de tassen vrijdag 23 juni, tussen 09.40-09.50 uur, werden neergezet in de Adriaan Coenenstraat in Scheveningen?
- Wie heeft destijds de kleding van Kumral gevonden of ergens gezien?
- Wie heeft woensdag 21 of donderdag 22 juni 1995 Kumral zien rolschaatsen of heeft gezien dat deze op het Tenierplantsoen in Den Haag werden neergelegd?
Beloning
De Hoofdofficier van Justitie in Den Haag heeft een beloning van 20.000 (zegge: twintigduizend) Euro uitgeloofd voor de tip die leidt tot de oplossing van de zaak. De vader van Kumral heeft daarnaast een extra beloning van 10.000 (zegge: tienduizend) Euro beschikbaar gesteld voor de oplossing.