Ingezonden persbericht

Persbericht HowardsHome

HowardsHome wint Broos van Erp-prijs 2003

Nieuwegein, 22 mei 2003- HowardsHome (www.howardshome.com) heeft de Broos van Erp-prijs gewonnen. Het bedrijf kreeg deze aanmoedigingsprijs voor innoverende ICT-ondernemingen op 20 mei jl. op het feestelijke Nationaal ICT-Event in Utrecht uit handen van plaatsvervangend secretaris-generaal Buijink van Economische Zaken.

Het Nationaal ICT-Event heeft als doel het gebruik van ICT-toepassingen te stimuleren en een positieve bijdrage te leveren aan het klimaat rond ICT en e-business in Nederland. Het event is een initiatief van het Ministerie van Economische Zaken, Nederland-ICT en Media Plaza. Vele prominenten uit bedrijfsleven en overheid steunen het Nationaal ICT-Event en participeren in de hoofdjury. De jury stond onder leiding van Amandus Lundqvist, voorzitter van de Raad van Bestuur van de Technische Universiteit Eindhoven.

De Broos van Erp Prijs, een initiatief van het ministerie van Economische Zaken, is dit jaar voor de vijfde keer uitgereikt. De prijs is genoemd naar het VVD-kamerlid Broos van Erp, die beter gebruik van ICT voorstond, vooral in het midden- en kleinbedrijf. Het is een aanmoedigingsprijs voor een succesvolle, startende ondernemer uit het midden- en kleinbedrijf, die een zakelijke en innovatieve toepassing op het gebied van e-business ontwikkeld heeft. Voor deelname aan de Broos van Erp-prijs komen bedrijven uit het MKB (minder dan 100 werknemers) in aanmerking, die niet langer dan drie jaar bestaan. Aan de prijs is een geldbedrag van 50.000 euro verbonden.

HowardsHome - een voormalige Twinning-start-up - levert aan organisaties een volledig geautomatiseerd systeem voor nieuwsvoorziening. HowardsHome maakt dagelijks gebruik van 7000 artikelen uit kranten, tijdschriften, websites, portals, databases, overheidsinformatie en 1000 on-line nieuwsbronnen.

De informatie kan voor organisaties op basis van selectiecriteria op maat aangeleverd worden. Een volledig geautomatiseerd proces zorgt voor het verzamelen, samenvatten, filteren en de distributie naar gebruikers van de betreffende organisatie.

Als service provider levert HowardsHome ook specifieke diensten om deze toepassing heen. Het nieuws wordt op een overzichtelijke manier gepresenteerd zonder complexe IT integratietrajecten. Van eenvoudige newsfeeds tot nieuwsportals met dagelijkse e-mail alert en e-zine functies.

HowardsHome is een financieel gezonde organisatie met winstcijfers. Meer dan honderd organisaties waaronder Logica CMG, Bank Nederlandse Gemeenten en Startpagina (Ilse Media) maken dagelijks gebruik van de informatievoorziening van HowardsHome.

Het juryrapport voor HowardsHome luidde als volgt: "De jury koos eenduidig voor HowardsHome omdat het een geslaagde zakelijke toepassing heeft ontwikkeld en hierbij een vorm heeft gevonden die aansluit op de vraagzijde van de markt. De jury waardeert vooral de oplossing die HowardsHome biedt voor het probleem van informatievergaring op internet en het gestructureerd verkrijgen van informatie van het web. De jury onderschrijft hierbij de kracht en de intelligentie van de gebruikte engine van HowardsHome".

De drijvende krachten achter het bedrijf, Fred van Dijk en Reni de Vries, zien de prijs als een erkenning voor de door de jaren heen opgebouwde expertise. De prijs van 50.000 euro die hoort bij de Broos van Erp-prijs gaat HowardsHome vooral besteden aan uitbreiding van de dienstverlening en marketing van haar bedrijf.