Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 22-05-2003
3e persbericht van donderdag 22 mei 2003
Eindhoven: Bolletje coke voor een fiets
Donderdag rond 19.00 uur is op de Vestdijk een 44-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij was in het bezit van een gestolen fiets. Volgens de verdachte had hij de fiets een week geleden gekocht voor een bolletje cocaïne.De man is voor verder onderzoek ingesloten. De fiets is in beslaggenomen.

Eindhoven: Bedreiging
Donderdagavond rond 20.30 uur is in de Don Boscostraat een 20-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Volgens getuigen belde de man bij verschillende woningen aan en keek hij naar binnen. Hij zou een voorbijganger met een mes bedreigd hebben. Gewaarschuwde agenten konden de man aan de hand van zijn signalement aanhouden. Hij bleek in het bezit van een centrepoint. De man is voor verder onderzoek ingesloten.

Asten: Weer twee meisjes lastig gevallen door schennispleger Op het Floraplein in Asten zijn donderdagavond rond 18.15 uur weer twee meisjes lastig gevallen door een schennispleger. Dit gebeurde bij de bushalte waar de twee meisjes, 13 en 14 jaar oud, stonden. De man ging bij de halte staan en na enkele minuten liet hij aan een van de kinderen zijn geslachtdeel zien. Het andere kind had dit in eerste instantie niet in de gaten. De man vroeg toen aan het andere meisje hoe laat het was. Hij liet toen weer zijn geslachtdeel zien. De dader is een blanke man, niet al te groot en zijn postuur wordt als dun beschreven. Hij droeg een spijkerbroek en een blauw joggingjack. Eventuele getuigen kunnen contact op nemen met de politie van Deurne Asten Someren tel. 0900 8844.

Mierlo: Snelheidscontroles
Donderdag tussen 9.45 en 12.30 uur is op de Bekelaar in Mierlo een snelheidscontrole gehouden. De politie bekeurde 83 bestuurders die te hard reden. De snelste reed 87 km/u. Ter plaatse is 50 km/u toegestaan.

Op de Industrieweg werd tussen 13.45 en 15.30 uur een snelheidscontrole gehouden. Hier gingen 27 bestuurders op de bon. De snelste reed 81 km/u. Ter plaatse is 50 km/u toegestaan.

Maarheeze: Diefstal auto
In de nacht van woensdag op donderdag is in Maarheeze aan de Molenstraat een zwarte Volkswagen Golf met het kenteken 50-FZ-JZ gestolen.

Nuenen: Inbraak in woning
Donderdag overdag is ingebroken in een woning aan de Wederikdreef in Nuenen. De voordeur werd opengebroken. Er is een video dvd-speler,een digitale videocamera en een landmachtuniform met medailles gestolen.

Heeze: Snelheidscontrole
Donderdag tussen 11.50 en 16.00 uur is in Heeze op de Muggenberg een snelheidscontrole gehouden. Er zijn 119 bestuurders bekeurd die te hard reden. De snelste reed 85 km/u. Ter plaatse is 50 km/u toegestaan.

Valkenswaard: Inbraak in schuurtje
In de nacht van woensdag op donderdag is ingebroken in een schuurtje van een woning aan de Gaspeldoornlaan in Valkenswaard. De inbreker heeft een paarse scooter , een muziekstandaard een bromfietshelm en een kabelslot gestolen.