Politie Rotterdam-Rijnmond

Uitgave donderdag 22 mei 2003

* VERKEERSCONTROLE
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Rotterdam-West hield woensdagmorgen op de Ruggeweg een verkeerscontrole. Tussen half acht en negen uur gingen negen automobilisten op de bon voor het niet dragen van de autogordel.

*
ARBEIDSONGEVAL
BARENDRECHT - Woensdagmorgen omstreeks half negen raakte op het Bakkersveld, tijdens schilderwerkzaamheden, een 51-jarige man uit Schiedam gewond. Het slachtoffer stond op het dak van een woning, toen hij door nog onbekende oorzaak, viel en op de grond terechtkwam. Het slachtoffer werd met onder meer een gebroken pols en nekletsel door GGD-personeel vervoerd naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. De Arbeidsinspectie stelt een onderzoek in.


* AANRIJDING MET LETSEL
ROTTERDAM - Woensdagmorgen omstreeks half negen raakte op de oostbaan van de Rijksweg A16 een 52-jarige motorrijder uit Dordrecht gewond nadat hij, door nog onbekende reden, werd aangereden door een auto, die werd bestuurd door een 27-jarige man uit Katwijk. Als gevolg van de aanrijding kwam de motorbestuurder ten val en raakte hierbij een auto, bestuurd door een 43-jarige man uit Barendrecht. Het 52-jarige slachtoffer werd, met onbekend letsel, door GGD-personeel vervoerd naar het Sint Claraziekenhuis. De Technische Ongevallen Dienst stelt een onderzoek in.
* SNELHEIDSCONTROLES
ROTTERDAM - Personeel van de Verkeerspolitie hield woensdagmorgen op de Tjalklaan en Vierhavensstraat snelheidscontroles. Op de Tjalklaan gingen tussen half tien en half elf 13 van de in totaal 590 passerende automobilisten op de bon. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 84 km/uur in plaats van '50'. Tussen elf en twaalf uur lapten in de Vierhavensstraat 27 van de in totaal 920 passerende autobestuurders de 50-limiet aan hun laars. Hoogste score bedroeg hier 81 km/uur.


* WINKELDIEF AANGEHOUDEN
SCHIEDAM - Politiepersoneel van Zuid-Holland Zuid hield woensdagmiddag op de Hunzeweg een 23-jarige Dordtenaar aan, die eerder die middag bij een doe-het-zelfzaak in de Regoutstraat twee boormachines had weggenomen. De Dordtenaar was na de winkeldiefstal, samen met een nog voortvluchtige mededader, door enkele personeelsleden van de zaak achtervolgd, maar beiden hadden kans gezien in een auto te ontkomen. Daarbij werd door hen ingereden op een 39-jarige medewerker van de doe-het-zelfzaak, die zich ternauwernood, door opzij te springen, het vege lijf kon redden. Aan de hand van het kenteken van de auto, dat door de politiemeldkamer werd verspreid, zagen politiemensen in Dordrecht de auto rond vijf uur op de Hunzeweg rijden. De 23-jarige bestuurder werd aangehouden en later in verzekering gesteld. Naar zijn mededader wordt een onderzoek ingesteld.


* BROKKENMAKENDE BEROVER AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Woensdagmiddag rond één uur werd in de Sint Andriesstraat een 36-jarige Rotterdammer aangehouden, nadat deze een uur eerder op de Dalingkamp een daar lopende 81-jarige Rotterdamse had beroofd van haar handtas. De berover ging er daarbij vandoor in een van diefstal afkomstige auto, waarmee hij tijdens zijn vlucht twee geparkeerd staande auto's aanreed. Na onderzoek werden de man en de auto door politiepersoneel van het district Feijenoord-Ridderster aangetroffen in de Sint Andriesstraat. De 36-jarige Rotterdammer werd voor nader verhoor en onderzoek in verzekering gesteld.


* INVAL OVERLASTGEVEND DRUGSPAND
ROTTERDAM - Naar aanleiding van klachten van buurtbewoners over drugsoverlast werd woensdagmiddag door politiepersoneel van het Wijkteam Tarwewijk en de Districtsondersteuningsgroep van het district Zuid een inval gedaan in een woning aan de Mijnsherenlaan, nadat eerst bij het verlaten van de woning vijf Duitse drugskopers waren aangehouden. In de woning waren nog vier Duitsers aanwezig. Ook zij werden aangehouden, waarbij een geldbedrag van bijna zevenduizend euro en zo'n 170 gram heroïne en cocaïne in beslag werden genomen. Tijdens het doorzoeken van de woning werd ook een bij de deur aanbellende man aangehouden, die verklaarde in de woning drugs te willen gebruiken. Bij hem werd een tiental bolletjes cocaïne aangetroffen en in beslag genomen. Van de in totaal tien aangehouden verdachten werden drie Duitsers na verhoor in verzekering gesteld. De overige verdachten werden na opgemaakt proces-verbaal weer op vrije voeten gesteld.


* VERKEERSCONTROLE
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het Wijkteam Oude Haven (district Rotterdam-Centrum) hield woensdagmiddag tussen half twee en half vier een verkeerscontrole op de Maasboulevard. Daarbij werden zo'n 100 automobilisten en zo'n 20 bromfietsberijders gecontroleerd. Van de automobilisten gingen er 26 op de bon voor onder meer het niet dragen van de autogordel, niet handsfree bellen, het niet kunnen tonen van het rijbewijs en rijden door rood. Van de twintig gecontroleerde bromfietsberijders kregen er zes een bekeuring voor teveel vermogen van hun vervoermiddel.

ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Rotterdam-West hield woensdagmiddag tussen half drie en half zes een bromfietscontrole op de Westzeedijk, waarbij enkele tientallen bromfietsen en
-scooters, alsmede hun berijders, werden gecontroleerd. Veertien van hen gingen op de bon voor onder meer teveel vermogen van hun vervoermiddel, geen bromfietscertificaat en geen helm op.


* MEISJES AANGEHOUDEN NA BEROVING
SPIJKENISSE - Politiepersoneel van het district De Eilanden hield woensdagavond omstreeks kwart over negen op het metrostation Centrum vier meisjes uit Rotterdam, 16 en 17 jaar, aan. Het viertal had kort daarvoor in de A. de Nootstraat een 17-jarig meisje uit Spijkenisse van haar mobiele telefoon beroofd. Gealarmeerde politiemensen stelden een onderzoek in en hielden even later op het metrostation de vier jeugdige beroofsters op signalement aan. Zij werden overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. De ontvreemde mobiele telefoon werd in een afvalbak aangetroffen.


* ACTIE PREVENTIEF FOUILLEREN KEILEWEG
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Rotterdam-West hield woensdagavond op de Keileweg en omgeving een actie preventief fouilleren. In totaal werden 205 personen en 163 auto's gecontroleerd. Daarbij werden op grond van de Wet Wapens en Munitie twee personen en op grond van de Opiumwet drie personen aangehouden. Een steek- en een slagwapen, alsmede kleine hoeveelheden harddrugs werden in beslag genomen. ROTTERDAM - Naar aanleiding van klachten over stankoverlast werd woensdagavond door politiepersoneel van het district De Noordhoek een onderzoek ingesteld in een woning aan het Bergpolderplein. In de woning werd een hennepkwekerij aangetroffen, waarbij bleek dat er net was geoogst. De resten van zo'n 320 hennepplanten, de te drogen liggende henneptoppen en de voor de groei benodigde apparatuur werden in beslag genomen en later vernietigd. Naar de eigenaar van de kwekerij wordt op grond van de Opiumwet een onderzoek ingesteld.


* AUTODIEF AANGEHOUDEN
CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Politiepersoneel van het district Oost hield woensdagmorgen op een parkeerplaats op de noordbaan van de Rijksweg A20, naar aanleiding van diverse verkeersovertredingen, een auto, die werd bestuurd door een 24-jarige man uit Duitsland, staande. De auto bleek gestolen te zijn en werd in beslag genomen. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.


* ARBEIDSONGEVAL MET LETSEL
ROTTERDAM - Woensdagmiddag rond kwart voor vier liep een 24-jarige uit Brielle afkomstige werknemer van een bedrijf aan de Elbeweg hand- en hoofdletsel op. De man was op het terrein bezig met schoonmaakwerkzaamheden aan een verwerkingsinstallatie voor vervuild landbouwplastic, toen hij bij het verwijderen van een stuk plastic met zijn rechterhand klem kwam te zitten tussen een transportband en een rol. Tevens stootte de man zijn hoofd tegen een stuk metaal van de shredder. Nadat het slachtoffer zelf kans had gezien zijn beknelde hand los te krijgen werd hij door GGD-personeel even later naar het Ruwaard van Puttenziekenhuis in Spijkenisse vervoerd.


* AANRIJDING MET LETSEL
SCHIEDAM - Woensdagmiddag rond vier uur ontstond op de Westfrankelandsedijk een aanrijding tussen een personenauto en een bestelbusje. Als gevolg van de aanrijding werden de 34-jarige bestuurder van de personenauto en een 23-jarige vrouwelijke mede-inzittende, beiden uit Spijkenisse, uit de auto geslingerd. De 34-jarige bestuurder werd in kritieke toestand, nadat hij door personeel van de Medische Urgentie Helikopter en GGD ter plaatse was gestabiliseerd, naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam vervoerd. Het slachtoffer verkeert in coma en liep een wervelfractuur en schedelletsel op. Ook de 23-jarige mede-inzittenden raakte gewond. Zij kon na behandeling het ziekenhuis weer verlaten. De 43-jarige in Barendrecht woonachtige bestuurder van de bestelbus liep als gevolg van de aanrijding lichte verwondingen op en moest voor behandeling naar het Holyziekenhuis in Vlaardingen worden vervoerd.


* CONTROLE SLUIPVERKEER
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Oost hield woensdagmiddag in de Jan van Tilburgstraat een controle op sluipverkeer. Tussen kwart voor vijf en half zes gingen 62 automobilisten op de bon voor het negeren van de verplichte rijrichting. Zij kunnen binnenkort een acceptgiro in hun brievenbus verwachten.