Stichting Wemos

23 mei Symposium: Dilemma's in de (medische) ontwikkelingssamenwerking

Vrijdag 23 mei organiseert het Nicolaas Tulp Instituut een symposium over dilemma's in de (medische) ontwikkelingssamenwerking.

Onderwerpen zijn: Gezondheidsvoorlichting en infectieziektebestrijding en de uitvoering van (medische) ontwikkelingssamenwerking.
In de forum- en zaaldiscussie onder leiding van Jan Pronk wordt er lering getrokken uit de lessen van de afgelopen 20 jaar om een bijdrage te kunnen leveren aan de Nederlandse aanpak om de millenniumdoelstellingen te realiseren. Met bijdragen van o.a. CERES, MDC, Stichting Medische Hulp Kenia, NTVG, DGIS en Wemos.

De Nederlandse (medische) ontwikkelingssamenwerking is in beweging. In de afgelopen 20 jaar werd er veel ondersteuning gegeven aan grote internationale organisaties terwijl de steun aan individuele medische projecten werd afgebouwd. Nu staan concrete te bereiken millenniumdoelstellingen op het gebied van moeder- en kindersterfte, toegang tot gezondheidszorg en (gezondheids)onderwijs op de wereldagenda. Daarbij kan niet voorbij gegaan worden aan de mondiaal meest gevaarlijke infectieziekten AIDS, Tuberculose en Malaria. Dit symposium richt zich op de vraag: "Hoe kunnen de Nederlandse ontwikkelingsorganisaties zo doeltreffend en doelmatig mogelijk een bijdrage leveren aan het bereiken van de (medische) millenniumdoelstellingen?"

Waar: Academisch Medisch Centrum, Amsterdam
Wanneer: 23 mei
Informatie: tulpinst@amc.uva.nl