Gemeente Eindhoven

Persbericht: 19 mei 2003, no. 87

Clinicspektakeldag: 18 sporten op één locatie

Beach-soccer onder het toeziend oog van Stan Valckx, tennissen onder begeleiding van aankomende Wimbledon-spelers en sportambassadeur Henk van Hulst en leren klimmen om straks de Mount Everest te bestijgen. 750 scholieren uit het Eindhovense basis- en voortgezet onderwijs pakken deze kans op vrijdag 23 mei met beiden handen aan.

De tweede editie van de Clinicspektakeldag is een feit. Maar liefst 18 sporten op één locatie en honderden enthousiaste leerlingen. Dat is het beeld van dit schoolsportevenement, georganiseerd door Sportcomplex Eindhoven- Noord in samenwerking met Sportbedrijf De Karpen. Het is een initiatief vanuit Eindhoven in Beweging, een sportstimuleringsprogramma van de gemeente Eindhoven.

Leerlingen van vijf verschillende scholen uit het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs maken op deze ochtend kennis met diverse takken van sport. Oud PSV-er en tevens ex-international Stan Valckx en wethouder sport, mevr. Mittendorf, zullen het startsein geven.

Eerst de spieren los, rekken en strekken tijdens een spetterende warming-up, verzorgd door voormalig Nederlands kampioen streetdance Henny Sep. Daarna volgen drie rondes, waarin de groepen hun weg zullen vinden naar de deelclinics op het Sportcomplex Eindhoven- Noord. Een onvergetelijke activiteit waarbij kennismaking, lekker bewegen en voornamelijk plezier voorop staan.

Een lust voor het oog en daarom is iedereen van harte welkom om deze scholen aan te moedigen en te proeven van de sportieve en aangename entourage op deze speciale dag.

Voor meer informatie kunt u zich wenden tot project Clinics en Sportformule, het stedelijk steunpunt voor sport, tel.nr. 040- 2382723.

© 2003 Gemeente Eindhoven