ING Groep

Persbericht

Amsterdam, 23 mei 2003

ING Groep plaatst eeuwigdurende, achtergestelde lening op Nederlandse en Belgische markt

ING Groep N.V. plaatst een eeuwigdurende, achtergestelde lening onder de naam 'ING Perpetuals II'. De lening heeft een variabele rente die ieder kwartaal opnieuw zal worden vastgesteld op basis van het rendement op Nederlandse staatsobligaties met een resterende looptijd van tien jaar, plus een opslag van tussen de 0,5 en 0,6%. Deze opslag wordt vastgesteld aan het einde van de inschrijvingsperiode en blijft hetzelfde gedurende de looptijd.

De lening wordt geplaatst bij Nederlandse en Belgische particuliere beleggers in coupures van EUR 100,- en wordt genoteerd aan Euronext Amsterdam en Brussel. De opbrengst van de lening wordt gebruikt als kapitaal voor de autonome groei van de bankactiviteiten van ING.

De ING Perpetuals II, die eigenschappen van een obligatie en een aandeel combineren, zijn vooral interessant voor beleggers die op zoek zijn naar een goed rendement bij een relatief laag risico. De variabele rente wordt aan het eind van ieder kwartaal uitbetaald. ING heeft vanaf het tiende jaar bij iedere rentebetaling het recht om de lening a pari af te lossen.

Een specifiek kenmerk van de lening is dat rentebetalingen mogen worden uitgesteld. Deze rente blijft echter wel verschuldigd. ING mag de rentebetaling uitsluitend uitstellen indien zij in het voorafgaande jaar geen dividend heeft uitgekeerd op haar (certificaten van) gewone aandelen of als zij geen betalingen heeft gedaan op uitstaande instrumenten die gelijkwaardig zijn aan de ING Perpetuals II. Zodra de uitgestelde rentebetalingen worden voldaan, dient ING ter financiering hiervan gewone aandelen uit te geven.

Vanaf maandag 26 mei tot en met vrijdag 13 juni 2003 kunnen beleggers inschrijven op deze lening, behoudens vroegtijdige sluiting van de inschrijving. Toewijzing vindt plaats op 16 juni 2003 en de storting volgt op 19 juni 2003. De distributie zal plaatsvinden via ING Bank, Postbank en CenE Bankiers in Nederland en via ING België. ING Financial Markets is lead manager.

Informatie voor de pers:

Joyce Hulst, ING Groep, tel. (020) 541 5469

Brochure ING Perpetuals II

Prospectus ING Perpetuals II