Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 23-05-2003 Persberichten districten Utrecht stad, 09.15 uur

Frontale aanrijding

UTRECHT- Op donderdagavond vond er een verkeersongeval plaatst waarbij een man een forse hoofdwond opliep. Omstreeks 19.50 uur reed een 30-jarige automobilist uit De Meern over de C.H Letschertweg. Door nog onbekende oorzaak raakte de man met zijn auto in de berm en stuurde fors bij. Hij kwam vervolgens weer op de weg terecht en botste tegen een tegenligger aan. Deze auto werd bestuurd door een 29-jarige man uit Maarssen. Door de aanrijding raakte de 30-jarige man gewond aan zijn hoofd en werd vervoerd naar het ziekenhuis. Beide autos raakten beschadigd.

Winkeldieven

UTRECHT- Donderdagmiddag is een vrouw aangehouden na een winkeldiefstal. Rond 14.10 uur kreeg de politie een melding dat beveiligingsmedewerkers een vrouw hadden aangehouden op de Drieharingstraat.

De vrouw was samen met een man de winkel ingelopen en had daar een aantal DVDs weggenomen. Tijdens het verlaten van de winkel werd het duo aangesproken door de beveiligingsmedewerkers. De man rende weg, de 31-jarige vrouw uit Utrecht werd staande gehouden. Ze werd overgedragen aan de politie en meegenomen naar het bureau.

Rijden onder invloed

UTRECHT- Vrijdagochtend werd een man aangehouden voor rijden onder invloed. Een 31-jarige automobilist uit Utrecht werd omstreeks 05.30 uur aangehouden op de Oudegracht.

Agenten zagen de man slingerend rijden en besloten hem te controleren. Onderzoek wees uit dat de man alcohol had gedronken. De man werd aangehouden en voor een ademanalyse overgebracht naar het bureau. Hier bleek dat hij 460 ug/l in zijn lichaam had. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Doorrijden na aanrijding

UTRECHT- Vrijdag is een man aangehouden nadat hij was doorgereden na een aanrijding. Omstreeks 04.00 uur kreeg de politie een melding van een aanrijding op het Eykmanplein. Ter plaatse zagen agenten een krom voetgangerslicht, een spoor van olie en een auto met een kapotte bumper.

Ze werden aangesproken door een getuige die vertelde waar de veroorzaker van het ongeval heen was gereden. Op de Tripkade werd de auto klem gereden en werd een 24-jarige man uit Ommeren aangehouden.

Overlast
UTRECHT- Donderdag zijn 8 jongens aangehouden nadat zij veel overlast veroorzaakten. Op de Oranjedreef en Rivierendreef stond een groep jongeren bij elkaar en veroorzaakten veel overlast zoals luidruchtig zijn, harde muziek, schreeuwen, vuil achterlaten en rijden op scooters zonder verlichting. 8 Jongens in de leeftijd van 16 tot 18 jaar uit Utrecht zijn aangehouden en hebben op het bureau een bekeuring gekregen.