Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 23-05-2003 Persberichten district Eemland zuid, 09.15 uur

Man bedreigd

AMERSFOORT In de nacht van donderdag 22 op vrijdag 23 mei werd een man bedreigd. Zeven verdachten werden aangehouden.

Rond 02.50 uur bevond een 19-jarige man uit Nieuwegein zich in een horecagelegenheid aan het Kamp. Hij kreeg daar een duw van een man en er ontstond een woordenwisseling tussen hen. De 19-jarige man verliet met enkele vrienden van hem de zaak. De man kwam echter met meerdere personen achter hem aan. De Nieuwegeiner kreeg van enkele personen klappen en werd met een bierfles geslagen. De beide partijen werden door omstanders uit elkaar gehaald.

Eén van de belagers liep vervolgens weer naar de Nieuwegeiner toe en bedreigde hem met een vuurwapen en bedreigde hem verbaal met de dood. De Nieuwegeiner vluchtte met enkele vrienden met zijn auto. Hij had door de mishandeling blauwe plekken in zijn nek en een pijnlijke knie opgelopen. De groep verdachten reed weg in twee autos.

Op de Van Randwijcklaan gaf de politie één van de autos met daarin vijf verdachten een stopteken. Alle inzittenden werden aangehouden. Het ging om een man van 20 jaar uit Amsterdam, 21 jaar uit Hoogland en mannen van 19, 21 en 26 jaar uit Amersfoort. De andere auto met verdachten werd eveneens op de Van Randwijcklaan aan de kant gedirigeerd. Hierin bevonden zich twee mannen van 21 en van 30 jaar oud en afkomstig uit Utrecht. Ook zij werden aangehouden. Het vuurwapen werd niet aangetroffen. Alle verdachten zijn in het politiebureau ingesloten. Naar ieders rol bij de bedreiging en mishandeling wordt een nader onderzoek ingesteld.

Poging straatroof

AMERSFOORT In de nacht van donderdag 22 op vrijdag 23 mei probeerde een man een vrouw te beroven.

Rond 01.30 uur liep een 19-jarige vrouw uit Barneveld met haar zus over de Heiligenbergerweg. Plotseling werd zij van achteren beetgepakt en met een mes bedreigd. De vrouw sloeg vervolgens haar belager met haar tas in zijn gezicht. Die liet haar los en ging er vandoor. Vermoedelijk had de man de vrouw van haar tas willen beroven.

De verdachte was een blanke man met een opvallend witte huid, 20 25 jaar oud, 1.80 1.85 meter, lang gezicht. Hij had kort opgeschoren donkerblond haar met lange stekels bovenop. Hij droeg donkere kleding.

Getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Eemland zuid op telefoonnummer 0900-8844.

Bekeuringen

AMERSFOORT Op donderdag 22 mei mocht een man meerdere bekeuringen in ontvangst nemen.

Rond 20.05 uur voerden politiemensen een controle uit op de naleving van de geslotenverklaring op de Westsingel. Daarbij zagen zij dat een 21-jarige automobilist uit Amersfoort in strijd met de geslotenverklaring de weg inreed. Zij controleerden hem en zijn rijbewijs bleek te zijn ingenomen en tevens was de APK van zijn auto verlopen. De Amersfoorter kreeg bekeuringen voor rijden terwijl zijn rijbewijs was ingenomen ( 231,-), rijden in strijd met geslotenverklaring ( 28,-) en voor de verlopen APK ( 86,-).

Straatroof

AMERSFOORT Op donderdag 22 mei werd een vrouw van haar tas beroofd.

Rond 23.30 uur bevond een 35-jarige vrouw uit Amersfoort zich op de Liendertseweg. Plotseling kwam een man naar haar toelopen en rukte haar tas van haar schouder. Zij zag dat de man wegrende en dat een andere man met hem meeliep. Kennelijk hoorden de mannen bij elkaar.

Beide mannen waren kaal en de verdachte was 20 25 jaar, ± 1.70 meter, normaal postuur en hij droeg een lichtblauw spijkerjack. De andere man was kleiner dan de verdachte.

In de tas bevonden zich persoonlijke bescheiden van de vrouw en een geldbedrag van meer dan 100,-. Getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Eemland zuid op telefoonnummer 0900-8844.