Gemeente Voorburg-Leidschendam


Samenwerkingsovereenkomst Prinsenhof bezegeld

Persbericht: Leidschendam-Voorburg, 23 mei 2003
---

Belangrijke stap voorwaarts

Op donderdag 22 mei hebben de gemeente Leidschendam-Voorburg, de woningcorporaties Vidomes en WoonInvest hun handtekening gezet onder de samenwerkingsovereenkomst De Prinsenhof. Partijen werken al enige tijd nauw samen en het betreft hier dan ook een vervolg van de samenwerkingsovereenkomst. De samenwerkingsovereenkomst is getekend onder voorbehoud van de goedkeuring van de commissie en de raad. Volgens de projectwethouder Jelsma, tevens voorzitter van de stuurgroep De Prinsenhof, geeft deze ondertekening aan de samenwerking en de voortgang van het project een stevige impuls.

De ondertekening
De ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst is een bezegeling van het voornemen om net als in de afgelopen jaren ook in de toekomst er ten aanzien van de revitalisering van De Prinsenhof de vaart er goed in te houden. Wethouder Jelsma realiseert zich dat het soms zaken wat langer duren dan gewenst. Daarentegen wijst Jelsma op reeds geboekte resultaten. Zo zijn de eerste complexen klaar, in twee complexen wordt op dit moment hard gewerkt en voor twee worden nu plannen ontwikkeld. Daarnaast is er een informatiewinkel geopend waar onder andere de wijkagent spreekuur houdt, zijn er een paar wijkschouwen geweest en staat de heropening van de bouwspeelplaats voor de deur. Ook wordt hard gewerkt aan de plannen met betrekking tot de herinrichting van openbare ruimte, waaronder het binnenterrein, en de realisatie van de Brede School. Belangrijk punt in de samenwerking is ook ontwikkeling van een visie voor een sociaal en maatschappelijk veilige wijk.

Veelzijdigheid in wonen
Wethouder Jelsma is blij dat de handtekeningen van de gemeente en de woningcorporaties nu onder de samenwerkingsovereenkomst staan. Het betekent dat het ingezette traject op volle snelheid voort zal gaan. Het groot onderhoud dat op dit moment aan de woningen plaatsvindt wordt ook gebruikt om het woningaanbod veelzijdiger te maken. Naast sociale huurwoningen, zullen in de toekomst meer koopwoningen, maisonnettewoningen met tuin en duurdere huurwoningen kunnen worden aangeboden. In combinatie met de verbetering van het unieke binnenterrein zorgen de plannen ervoor dat het in De Prinshof vooral prettig wonen blijft.

Samenwerken en financiering van de kosten
Het proces van revitalisering van de wijk is in volle gang en moet ertoe leiden dat de wijk een krachtige uitstraling krijgt waar het goed wonen is. Om dit te bereiken zal de komende jaren fors geïnvesteerd worden in de verbetering van woningen, de openbare ruimte waaronder de herinrichting van het binnenterrein, het winkelcentrum en de realisatie van de Brede School. De revitalisering is een gezamenlijk project van de gemeente Leidschendam-Voorburg en de woningcorporaties Vidomes en WoonInvest. Deze partijen hebben in de afgelopen tijd op verschillende fronten hard gewerkt aan de voorbereidingen van de revitalisering van de wijk de Prinsenhof. Voor de financiering van de gezamenlijke activiteiten wordt tot en met 2004 een bedrag van Ca. 410.000,- per jaar uitgetrokken. Dit bedrag wordt elk voor een derde deel onder de partijen verdeeld.

Planning
Indien de Commissie in de commissievergadering Openbaar Gebied van 3 juni instemt met de samenwerkingsovereenkomst en vervolgens ook de raad goedkeuring verleent, gaat het project in volle vaart verder!

Disclaimer en colofon Gemeente Leidschendam-Voorburg 23.05.2003