Gemeente Borsele

Bijeenkomst huwelijks jubilerende echtparen op 23 mei

Heinkenszand, 23 mei 2003

Zoals al een aantal jaar een goed gebruik is, organiseren wij ook in 2003 een feestelijke middag voor de huwelijks jubilerende echtparen uit de gemeente Borsele.

76 echtparen die dit jaar hun 50, 55, 60, 65 of 70-jarig huwelijks jubileum gevierd hebben of hopen te vieren hebben hiervoor een uitnodiging ontvangen. Op de feestelijke middag worden 47 echtparen verwacht. Nog eens 4 echtparen zijn niet in de gelegenheid om te komen, maar stellen wel een bezoekje op prijs. Op de ochtend voor het feest zullen zij namens het college van burgemeester en wethouders worden opgezocht door enkele medewerksters van de gemeente.

De feestelijke middag wordt gehouden `De Jeugdhoeve' te `s-Heerenhoek. De ontvangst is vanaf 13.45. Na het welkomstwoord van de burgemeester om 14.15 uur en het koffie drinken is er een optreden van Engel Reinhoudt.

Traditiegetrouw wordt er een groepsfoto gemaakt van de burgemeester met alle dames. In het verleden ging de burgemeester alleen op de foto met de dames die nog in klederdracht gekleed gingen. Omdat het aantal Borselse boerinnen sterk is gedaald, mogen sinds enkele jaren alle dames met de burgervader op de foto.

Verder is er gelegenheid om onder het genot van een hapje en een drankje met elkaar te praten. Vaak blijkt dat op deze middag "oude bekenden" elkaar ontmoeten.
Het programma eindigt om ongeveer 17.00 uur.
Persbericht