Politie Gelderland-Midden

Arnhem, beschonken bromfietser aangehouden
Publicatiedatum: 23-05-2003

Een 18-jarige bromfietser uit Arnhem is afgelopen nacht door de politie aangehouden voor ondermeer het rijden onder invloed. Even na middernacht werden agenten naar de Veerpolderstraat in Arnhem gezonden waar volgens een melding een bromfietser tegen een auto zou zijn gereden. De bromfietser zou er vervolgens met een bebloed gezicht te voet vandoor zijn gegaan. De jongen werd even later in zijn woning aangehouden en bleek onder invloed van alcohol. Hij was echter niet in staat om een ademtest te ondergaan vanwege verwondingen. De agenten brachten de jongen naar het ziekenhuis om zich aan zijn letsel te laten behandelen. Daar werd ook een bloedproef van hem afgenomen. De jongen was op de Veerpolderstraat tegen een geparkeerde auto gereden, kennelijk als gevolg van overmatig alcoholgebruik. De verdachte Arnhemmer bleek ook niet in het bezit te zijn van een bromfietscertificaat. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. De bromfiets raakte bij het ongeval total-loss.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem, met 137 km/u over de Deelenseweg
Publicatiedatum: 23-05-2003

Bij een snelheidscontrole op de Deelenseweg in Arnhem viel gisteren een automobilist door de mand die met 137 km/u over de Koningsweg reed. Ter plaatse geldt een maximumsnelheid van 80. Tussen drie uur 's middags en negen uur 's avonds werden ruim 1000 voertuigen aan een snelheidscontrole onderworpen. In 69 gevallen gingen bestuurders in de fout en werden geflitst. Het verkeershandhavingsteam controleerde tussen diezelfde tijdstippen ook op de Koningsweg. Daarbij werden 36 overtreders geflitst onder 2400 passanten. Hoogst gemeten snelheid hier bedroeg 108 km/u, terwijl ook op de Koningsweg slechts 80 mag worden gereden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem e.o, met 2,71 promille op de brommer
Publicatiedatum: 23-05-2003

Tegen een 46-jarige bromfietser uit Arnhem is donderdagavond proces-verbaal op gemaakt wegens het rijden onder invloed op de Hommelseweg in zijn woonplaats. De man bleek met een promillage van ongeveer 2,71 (1185 ug/l) op zijn brommer te rijden, ruim vijf maal boven het wettelijke maximum. De man verklaarde tegenover de politie slechts vijf flesjes bier te hebben gedronken. Hij kreeg bij heenzending een rijverbod opgelegd van 15 uur. Bovendien werd zijn rijbewijs ingevorderd. Het verkeershandhavingsteam van de politie hield gisteravond op verschillende plaatsen in de stad tussen kwart over zes en half tien alcoholcontroles. Daarbij werden 264 blaastesten uitgevoerd en werden nog twee automobilisten bekeurd voor het rijden onder invloed. De promillages lagen tussen de 0,62 en 0,83 terwijl vanaf 0,51 strafbaar is.
Ook in Ellecom werd door het VHT een alcoholcontrole gehouden. Tussen half elf en twee uur 's nachts werden op de Middachterallee 278 blaastesten uitgevoerd. Dit leverde in totaal nog eens acht drankrijders op met promillages tussen de 0,58 en 1,22.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---