Nieuwsbericht

vrijdag 23 mei 2003, 15.15 uur

NOORD-KENNEMERLAND

Bergen, donderdag 22 mei 2003.
Donderdagmiddag tussen 13.30 en 15.00 uur werd een verkeerscontrole gehouden op de Landweg. Tijdens deze controle, die speciaal gericht was op bestuurders van auto's, werden acht bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van een gordel. Daarnaast werden negen bestuurders onderworpen aan een blaastest. Geen van hen bleek (teveel) alcohol te hebben gedronken.

Motorrijder moet rijbewijs inleveren
Heerhugowaard, donderdag 22 mei 2003.
Donderdagavond kort na 18.00 uur werd een 44-jarige motorrijder uit Broek op Langedijk staande gehouden op de Provincialeweg. Dit gebeurde naar aanleiding van de hoge snelheid waarmee hij op zijn motor reed. Er werd, op een weggedeelte waar een maximumsnelheid geldt van 80 km/u een snelheid gemeten van 132 km/u. Een overschrijding van meer dan 50 km/u. Dit betekende dat het rijbewijs van de motorrijder werd ingevorderd.

Jongen beroofd van zijn telefoon
Alkmaar, donderdag 22 mei 2003.
Donderdagavond omstreeks 18.30 uur werd een 17-jarige jongen uit Alkmaar beroofd van zijn mobiele telefoon. Dit gebeurde op de Bloemaertlaan. Het slachtoffer liep daar toen hij werd aangesproken door een voor hem onbekende man. Eerst vroeg hij om geld. Toen het slachtoffer zei geen geld bij zich te hebben wilde hij gebruik maken van de telefoon van het slachtoffer. Toen het slachtoffer zijn telefoon in zijn handen had greep de dader de telefoon en fietste snel weg. Na een zoektocht werd de dader, een 22-jarige Alkmaarder, aangetroffen op een bankje op de Kanaalkade. Hij werd daar door de politie aangehouden. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau en daar ingesloten.

Bejaarde vrouw gewond na aanrijding
Heerhugowaard, donderdag 22 mei 2003.
Donderdagavond omstreeks 20.00 uur is een 88-jarige vrouw uit Heerhugowaard gewond geraakt bij een ongeval. De vrouw liep over het trottoir van de Sparrenlaan toen zij werd aangereden daar een 22-jarige fietser uit Heerhugowaard. Deze stak vanuit een steeg het trottoir over en kwam in aanrijding met de voetgangster. De vrouw kwam hierdoor ten val en brak een heup. Zij is met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Alkmaar.

Aantreffen hennepkwekerij.
Alkmaar, donderdag 22 mei 2003.
Donderdagavond werd door de politie een hennepkwekerij aangetroffen in een woning aan de Bloemstraat. De politie betrad de woning omdat het vermoeden bestond dat daar mogelijk een illegale vreemdeling zou wonen. Deze bleek echter niet aanwezig te zijn maar wel werd de kwekerij ontdekt. In de kwekerij werden ruim 600 planten aangetroffen waarvan het merendeel reeds was afgeknipt (geoogst). Er bevonden zich nog 172 bloeiende planten. De planten zijn in beslag genomen. Uit onderzoek van een medewerker van het Nuon bleek dat er op illegale wijze stroom werd afgetapt. De eigenaar/gebruiker van het pand moet nog door de politie worden gehoord.

Agent aangereden door bromfietsster
Heerhugowaard, donderdag 22 mei 2003.
Donderdagavond werd een agent van politie met opzet aangereden door meisje op een bromfiets. Dit gebeurde in een steeg naast een flatgebouw aan het Excelsiorhof. Samen met een collega had de agent het meisje, waarvan de identiteit bij de politie bekend is, eerder op de avond door Heerhugowaard zien rijden op haar bromfiets zonder dat zij een helm droeg. Toen de politiemannen haar daarover aan wilde spreken wist zij te ontkomen. Een half uur daarna zagen zij haar weer rijden over onder anderen de Middenweg. Ook nu wist zij te ontkomen. Kort daarop werd zij op haar bromfiets aangetroffen in de voornoemde steeg aan het Excelsiorhof. Toen de agent die op haar toeliep tot op ongeveer 3 meter was genaderd gaf zij vol gas en reed in op de agent. Deze pakte haar vast maar kon niet voorkomen dat zij wist wederom te ontkomen. De agent raakte bij de aanrijding gewond aan zijn hand. Hij heeft inmiddels aangifte gedaan. Ondanks dat de identiteit van de bromfietster bekend is kon zij nog niet worden getraceerd.

NOORDKOP

Vissers bekeurd
Den Helder, donderdag 22 mei 2003.
Donderdagmiddag werd een controle uitgevoerd op de bepalingen van de Visserijwet. Een groot aan sportvissers werd gecontroleerd bij het water langs de Torplaan, de Binnenhaven, de Bassingracht, de Kanaalweg, de Schoolweg en het Noordhollands Kanaal. In totaal werden vijf vissers bekeurd omdat zij visten met verboden aas of niet in het bezit bleken te zijn van de vereiste vergunningen.

Man aangehouden na belediging
Schagen, donderdag 22 mei 2003.
Donderdagavond werd een 44-jarige man uit Den Helder aangehouden op de Langevliet. Kort daarvoor had hij een agent een aantal keren beledigd. De betreffende agent was bezig met het regelen van het verkeer in verband met de avondvierdaagse. Kennelijk vond de verdachte dat het niet goed ging. Hij ging pal voor de agent staan en sommeerde hem het verkeer anders te regelen. Daarbij uitte hij een aantal beledigende opmerkingen. Vervolgens begon de man zelf het verkeer te regelen. Hierop is hij met assistentie van ter plaatse gekomen agenten aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De man bleek alcohol te hebben genuttigd.

Rijden onder invloed van alcohol
Den Helder, vrijdag 23 mei 2003.
In de nacht van donderdag op vrijdag werd een 29-jarige bestuurder van een personenauto uit Den Helder aangehouden op de Prins Hendriklaan. De man reed daar met zijn auto terwijl bij controle bleek dat hij alcohol had gedronken. Hij weigerde mee te werken aan een ademanalyse zodat niet kon worden vastgesteld hoeveel alcohol de man had gedronken. Bij verdere controle bleek dat de man niet in het bezit was een rijbewijs.

WESTFRIESLAND

Wielen van auto gestolen
Enkhuizen, donderdag 22 mei 2003.
In de nacht van woensdag op donderdag hebben onbekende de vier wielen van een bestelauto gestolen. De betreffende auto stond geparkeerd op een bedrijventerrein aan het Rode Paard. De dader zijn vermoedelijk over het hek geklommen hen hebben vervolgens de vier wielen weggenomen. Donderdagmorgen troffen medewerkers van het bedrijf de bestelwagen aan op vier stapeltjes stenen.

Snelheidscontrole
Hoorn, donderdag 22 mei 2003.
Donderdagmiddag tussen 15.45 en 16.45 uur werd een snelheidscontrole gehouden op de Keern. Hierbij werd het volgende geconstateerd. Maximumsnelheid ter plaatse: 50 km/u
Aantal passanten: 150
Aantal overtredingen: 5
Hoogst gemeten snelheid: 83 km/u.

Verkeerscontroles
Medemblik / Wervershoof / Grootebroek, donderdag 22 mei 2003. Donderdag tussen 15.00 en 20.30 uur werden op verschillende wegen in bovengenoemde plaatsen verkeerscontroles gehouden. Deze controles waren vooral gericht op bromfietsen en bestuurders daarvan. Van twintig bromfietsen bleek het motorvermogen te hoog te zijn. Twee van deze bromfietsen zijn voor een technisch onderzoek overgebracht naar een politiebureau. Voor drie bromfietsen bleek geen verzekering te zijn afgesloten. Vijf bromfietsers droegen geen helm en twee bestuurders hadden geen bromfietscertificaat. Eén bromfiets was niet voorzien van een gele plaat. Tot slot werden drie autobestuurders bekeurd voor het niet hebben van een rijbewijs, het niet dragen van een gordel en een gladde band.

Gecombineerde verkeers- en alcoholcontrole
Hoorn, donderdag 22 mei 2003.
Donderdagavond werd op de Liornestraat een gecombineerde verkeers- en alcoholcontrole gehouden. Tijdens deze controle 620 bestuurder onderworpen aan een blaastest. Vier van hen bleken teveel alcohol te hebben gedronken. Het hoogst alcoholpercentage bedroeg 480 ug/l. Dat is ruim tweemaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Aan deze controle werd een verkeerscontrole gekoppeld. Tijdens die controle werden tien bestuurders van auto's bekeurd omdat zij geen gordel droegen. Eén bestuurder negeerde het rode verkeerslicht en vier bestuurders konden geen geldig rijbewijs tonen.

Diefstal auto
Medemblik, vrijdag 23 mei 2003.
In de nacht van donderdag op vrijdag werd een auto gestolen vanaf de Gildelaan. De diefstal moet hebben plaatsgevonden tussen donderdagavond 18.00 uur en vanmorgen 09.30 uur. De gestolen auto is van het merk Opel, type Ascona. Het voertuig is wit van kleur en voorzien van het kenteken SL-38-HX.