Gemeente Amersfoort

Actie Zomerschoon van start

datum: 21 maart 2003

De komende dagen valt bij 1000 organisaties en bewonersgroepen de oproepkaart en deelnemersformulier voor actie Zomerschoon 2003 in de brievenbus. Dit jaar valt actie Zomerschoon op 23 en 24 mei en is gericht op activiteiten in straten en buurten.
Bewoners, scholen, verenigingen, clubs en instellingen kunnen weer meedoen aan schoonmaak- snoei-, herstel- en opfleuracties. En natuurlijk met de straatfeesten.

Als start houden roeivereniging Hemus en de groep 'Houd Hoogland-West Groen' op zaterdag 22 maart aanstaande alvast de eerste zomerschoonacties. Zaterdagochtend om 9.00 en om 11.00 uur gaan leden van de Roeivereniging Hemus op pad en ruimen het zwerfvuil op de walkanten van de Eem op. In Hoogland-West gaan ze om 10.00 uur van start bij Boerderij Kouwenhoven aan de Coelhorsterweg. De gemeente ondersteunt de actie en levert de benodigde materialen.

Vanaf 1996 wordt jaarlijks actie Zomerschoon gehouden. De actie is een succes met jaarlijks steeds meer deelnemers. Schoon en leefbaar zijn nog steeds de belangrijkste pijlers van Zomerschoon

Wie mee wil doen aan actie Zomerschoon kan contact opnemen met de gemeente Amersfoort, afdeling Wijkontwikkeling, tel: 033 - 469 45 71.