Gemeente Haren


Haren viert afronding metamorfose op 23 en 24 mei

Op vrijdag 23 en zaterdag 24 mei viert Haren dat de metamorfose van de Rijksstraatweg is afgerond en organiseert de gemeente Haren samen met de ondernemers in het centrum een bruisend dorpsfeest.

VRIJDAG FAIR EN MUZIEK
De festiviteiten beginnen vrijdag al met een fair rond Kerkstraat en muziek bij 't Clockhuys.

ZATERDAG: OPENING, BRADERIE, METAMORFOSE, SPORT EN SPEL EN MUZIEK Op zaterdagochtend wordt zal het feest officieel worden geopend door wethouder Hoekstra. Het feest wordt gecombineerd met de jaarlijkse braderie en door het hele centrum staan diverse muziekpodia.

Inwoners van Haren kunnen deze dag zelf ook een metamorfose ondergaan door zich door de kappers en modezaken onderhanden te laten nemen op het podium op het Raadhuisplein. Men moet zich hier wel van te voren voor aanmelden bij Jos Coiffures.

Verder zijn er allerlei activiteiten op het gebied van sport en spel. Zo is er pleintjesbasketbal, streetdance, sumoworstelen, een klimwand en een kinderparadijs voor de kleintjes.

Het Centrum voor Kunst en Cultuur houdt de jaarlijkse open dag in 't Clockhuijs met onder andere workshops djembé en diverse optredens.

Aan het eind van de middag gaan we op zoek naar het grote Metamorfose Talent tijdens een talentenjacht op het Raadhuisplein.

Het feest wordt 's avonds afgesloten met een spetterend optreden van de Eemsmond Big Band, afgewisseld met het Amsterdamse jazzquintet Quincey en gastsolist René van Astenrode en eindigt met een spectaculaire lasershow op het Raadhuisplein.

Haren, 2 april 2003