Nederlands Huisartsen Genootschap


Aankondiging richtlijnbijeenkomst 'Lyme-borreliose'

Op vrijdag 23 mei 2003 organiseert het Kwaliteitsinstituut voor de Gezondheidszorg CBO in het Jaarbeurscongrescentrum te Utrecht een richtlijnbijeenkomst over Lyme-borreliose.

Door een landelijke werkgroep is gedurende een periode van ongeveer twee jaar een conceptrichtlijn voorbereid. De aanbevelingen zijn voor zover mogelijk gebaseerd op gepubliceerde onderzoeksresultaten. Ze worden tijdens de landelijke bijeenkomst gepresenteerd, waarbij er veel tijd is ingeruimd voor discussie met de zaal. De dag zal worden voorgezeten door Prof.dr. P. Speelman, internist-infectioloog, Academisch Medisch Centrum te Amsterdam en Dr. B.M. de Jongh, arts-microbioloog, St. Antonius Ziekenhuis te Nieuwegein.

De conceptrichtlijn en de discussies die tijdens de richtlijnbijeenkomst worden gevoerd, vormen de basis voor de uiteindelijk te formuleren richtlijn.

Indien u deze bijeenkomst bij wilt wonen, kunt u bij het richtlijnensecretariaat van het Kwaliteitsinstituut voor de Gezondheidszorg CBO een inschrijfformulier aanvragen, tel: 030-2843922 of www.cbo.nl. Voor verdere informatie over de bijeenkomst kunt u ook hier terecht. De kosten van deze bijeenkomst bedragen 90,- inclusief lunch en conceptrichtlijn en definitieve richtlijn.