EVD

Seminar CE-markering in West-Europa: waar krijgen MKB'ers mee te maken, 23 mei 2003

---

Voor de exporteur is het van groot belang goed op de hoogte te zijn van alle ins en outs rondom CE-markering. Het seminar 'CE-markering in West-Europa: waar krijgen MKB'ers mee te maken?' stelt u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op dit gebied.
Kom daarom naar de bijeenkomst op 23 mei en laat u informeren over alle aspecten die van belang zijn voor uw product en uw bedrijf.

Graag nodigen wij u uit om aan deze bijeenkomst deel te nemen. U kunt zich direct online aanmelden. Indien u zich aanmeldt voor 21 mei 2003 kunnen wij vermelding op de deelnemerslijst garanderen.

CE-markering
Het 'CE'-teken geeft aan dat een product voldoet aan essentiële eisen op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu. Alle producten met een CE-markering kunt u vrij verhandelen binnen de Europese Unie. Voor een aantal producten geldt de CE-markering ook voor enkele landen buiten de Europese Unie, zoals de Verenigde Staten, Canada, Australië en Japan. Maar anderzijds geldt dat producten die niet voldoen aan de eisen en geen CE-markering hebben, niet binnen de EU in de handel gebracht mogen worden.

Parallelle sessie
In de middag kunt u een parallelle sessies bijwonen. De volgende 2 onderwerpen komen aan bod:

* Leveren aan grootwinkelbedrijven in Frankrijk, België en Zwitserland.
Het inkoopbeleid van grootwinkelbedrijven in West-Europa biedt zeker kansen voor Nederlandse leveranciers van food en non-food producten. Maar welke strategie kiest u om deze zeer verschillende markten te bewerken? Met wie moet u de onderhandelingen voeren en staat u daarin sterk genoeg? In welke hoeveelheden moet u leveren en met welke betalingstermijn moet u rekening houden? Tijdens deze sessie krijgt u onder andere antwoord op deze vragen. Ook wordt per land een beeld geschetst van de omvang van de detailhandelssector en het aandeel van de grootwinkelbedrijven hierin.


* Welke kansen liggen er voor Nederlandse producenten van automotive onderdelen in Frankrijk, België en Oostenrijk? Tijdens deze bijeenkomst vertellen specialisten over de stand van zaken in de automotive industrie in Frankrijk, België en Oostenrijk. Zij geven u een goed beeld wat u kunt verwachten als u zaken gaat doen in deze landen. Door het stellen van vragen kunt u die informatie achterhalen die relevant is voor uw situatie. De sessie is bedoeld voor Nederlandse bedrijven die actief zijn als toeleverancier in de automotive sector.

Programma
Voor meer informatie over sprekers, onderwerpen en tijden kunt u de pagina 'Programma' raadplegen.

Kosten en locatie
De kosten voor deelname aan de bijeenkomst bedragen 75,- euro per persoon. Het seminar wordt gehouden in het Holiday Inn Hotel te Leiden (zie Routebeschrijving).
Na de bijeenkomst ontvangt u een factuur. Kosteloos annuleren is mogelijk tot 1 dag voor de bijeenkomst.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
* Menno Schrok
Telefoon: (070) 778 84 15
E-mail: schrok@evd.nl

Wilt u meer informatie over CE-markering dan kunt u de pagina CE-markering op de EVD-site raadplegen of contact opnemen met regio-informatiemanager :

* Christina van der Heden
Telefoon: (070) 778 88 99
E-mail: eer@info.evd.nl