CDA

CDA
06-05-03
23 mei: conventiemiddag "De betrokkenheid van de burger bij de nieuwe EU"
Op vrijdag 23 mei vindt, van 14.00 18.00 uur, in vergadercentrum Hoog Brabant te Utrecht, onder de titel De betrokkenheid van de burger bij de nieuwe EU een conferentie over de Europese conventie plaats. De conferentie wordt georganiseerd door de Commissie Buitenland van het CDA en het CDAV (Vrouwenberaad).

Vragen die centraal staan zijn: Hoe democratisch is Europa? Welke bevoegdheden behoren toe aan Brussel en welke aan de lidstaten? Wat moet er veranderen om de uitbreiding van de Europese Unie in 2004 aan te kunnen?

Aan de hand van drie voor de gewone burgers belangrijke onderwerpen (de rechten van de vrouw, het buitenlands- en veiligheidsbeleid en identiteit) zal het hoofdthema van de conferentie "De betrokkenheid van de burger bij de nieuwe EU" worden uitgediept.

Hanja Maij-Weggen (voorzitter van de CDA-delegatie in het Europees Parlement) Jan Jacob van Dijk (Tweede Kamerlid) en René van der Linden (Eerste Kamerlid) nemen namens Nederland deel aan de Europese Conventie en zullen inleidingen houden, waarmee de deelnemers van de nodige informatie, om vervolgens in een werkgroep verder te (kunnen) discussiëren over de verschillende onderwerpen. Hierna volgt er een plenair debat onder leiding van een professionele gespreksleider, Richard Engelfriet.

De organisatoren verwachten van de deelnemers een actieve bijdrage aan een levendig en inspirerend debat. De resultaten hiervan zullen namelijk worden gebruikt door de CDA-vertegenwoordigers in het Europees Parlement en de Eerste en Tweede Kamer. Bovendien zal het resultaat meegenomen worden in de aanloop naar het opstellen van een Europees verkiezingsprogram.

Voor meer informatie kunt u mailen naar Karin Hoentjen (hoentjen.cdav@bureau.cda.nl) of Ellen van Moorsel (vanmoorsel@bureau.cda.nl).

Aanmelden

U kunt zich aanmelden door te mailen naar: evenementen@bureau.cda.nl of een briefje te sturen naar: CDA-evenementen, Antwoordnummer 1700, 2501 WB, Den Haag.