Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, 09 mei 2003

Artiesten halen 'aap uit de rouw' voor Monkey Business!

BN'ers zetten zich in voor uitstervende orang oetan

Het uitsterven van de orang oetan komt dichterbij. Reden voor veel bekende Nederlanders - onder wie Georgina Verbaan, Chris Zegers, Sabine Koning, Anouk van Nes en Ellemieke Vermolen - om hier NU iets aan te doen. Samen met Monkey Business stellen zij alles in het werk om de aap uit de rouw te halen.

Nachtelijke wildplak-actie: Georgina Verbaan met bivakmuts

Na brainstormsessies tussen de BN'ers en Monkey Business is gekozen voor o.a. een benefietavond en een nachtelijke wildplak-actie, waarover - gezien het verboden karakter - op dit moment nog niet uitgewijd kan worden. Maar Georgina met een bivakmuts op, midden in de nacht, hangend in een lantaarnpaal is een beeld dat je je hierbij kunt voorstellen. RTL Boulevard blikte hier onlangs reeds op vooruit.

Unieke Benefietavond

Vrijdag 23 mei gaat de aap om klokslag 22.00 uur los in Club TONIGHT, Hotel Arena in Amsterdam. Een mix van BN'ers gaat 'shaken' achter de door Smirnoff en Chiquita gesponsorde cocktailbar, bekende top dj's (o.a. Lo-med, Erick-E, Sander Hucke) draaien het dak eraf, een uniek trio van DJ Delacruz, Lex Empress (vocals) en Hans Litz (fluit) swingt je het pand uit en Georgina Verbaan werft deze avond donateurs. De totale opbrengst van kaartjes en cocktails gaat naar Monkey Business.

Stichting Monkey Business

Monkey business is ontstaan uit liefde voor de mensapen, waaronder de orang oetans in Indonesië en Maleisië, de enige twee plekken in de wereld waar zij nog voorkomen. Initiatiefneemster Esther Ruurda, studente Diermanagement aan het Van Hall Instituut in Leeuwarden, werkte als vrijwilligster op Sumatra bij een opvangcentrum voor orang oetans. De stichting heeft als doel: het organiseren, ondersteunen, begeleiden en uitvoeren van projecten ten behoud van de orang oetan. Ondersteuning van het SOCP (Sumatra Orangutan Conservation Project) is een eerste belangrijke en hoognodige stap in die richting. Financiële bijdrages en publiciteit zijn essentieel. Monkey Business zocht o.a contact met artiestenportal Glamago.com om BN'ers voor dit doel te mobiliseren. En met succes.

Georgina Verbaan: "Denk alsjeblieft niet dat het vast niet zo'n vaart zal lopen, want zo'n vaart loopt het wel! Op Sumatra is in zes jaar tijd het aantal orang oetans al gehalveerd! Er zijn er nog maar 6500 over! Je moet er toch niet aan denken dat dit broertje van de mensheid er niet meer is! Als jij je ook zo schaamt, vrees niet: je kunt er iets aan doen. En als je je niet schaamt, sommeer ik je daar snel mee te beginnen! Stort vooral je bijdrage op gironummer 9548733."

Kijk op: www.stichtingmonkeybusiness.nl of www.saveme.nl

Noot voor de pers: Wilt u bij dit event aanwezig zijn of meer informatie ontvangen? Neem contact op met Monkey Business: Esther Ruurda; tel.: 06-146 68 682. Er is een speciale VIP-ruimte; pers is tot 01.00 uur van harte welkom. Lekker apies kijken.

---- --