Gemeente Leiden

Persbericht

CHOICES keuzes in smaak en leefstijl

Publicatiedatum: 9 mei 2003

11 bekende Nederlandse fotografen nemen deel aan de fototentoonstelling CHOICES een keuze in smaak en leefstijl- die van 23 mei tot en met 12 juli 2003 gehouden wordt in het Centrum Beeldende Kunst Leiden.

De opening vindt plaats op donderdag 22 mei om 17 uur.

Voor Choices richtten 11 bekende Nederlandse fotografen hun camera op de smaak en leefstijl van diverse Nederlanders van verschillende generaties en culturele achtergronden. Het resultaat is een beeldend document van deze tijd in de vorm van 50 fotos. Van intiem tot uitbundig, van traditioneel tot eigentijds, van verstild tot levendig. De deelnemende fotografen zijn: Korrie Bezems, Morad Bouchakour, Koos Breukel, Margi Geerlinks, Phoebe Maas, Femke de Roos, Andrea Stultiëns, Maarten Wetsema, Thijs Wolzak, Raimond Wouda, Mirjam de Zeeuw.

Hanneke Groenteman, die ruime bekendheid geniet als TV programmamaker en fotograaf/deelnemer Morad Bouchakour, die eerder de Zilveren Camera won, maakten de selectie voor de tentoonstelling. Zij tonen hun persoonlijke keuze van de smaak van Nederland.

De tentoonstelling is op initiatief van de landelijke Federatie Kunstuitleen tot stand gekomen. Over CHOICES is een fotografiespecial van het tijdschrift OOG verschenen, die gratis af te halen is bij het CBK.

Tijdens de tentoonstellingsperiode organiseert het CBK ook een educatief project voor middelbare scholieren onder de titel SMILE. Leerlingen krijgen in het kader van het CKV een lesprogramma over fotografie, onder begeleiding van o.a. de Leidse fotograaf Willem Vermaasse. Onderdeel is een bezoek aan de tentoonstelling CHOICES en het uitvoeren van een eigen foto-opdracht, waarvan de resultaten op een tentoonstelling op school worden gepresenteerd.

De tentoonstelling Choices is te bezichtigen tijdens de openingstijden van het CBK: woensdag tot en met zaterdag van 12.00 tot 17.00 uur. Hooglandse Kerkgracht 19/21, Leiden, tel: 071-516 53 69.

Deze pagina is gewijzigd op 13-05-2003