Gemeente Amersfoort

Concert Armando Quartet op de Groenmarkt

datum: 8 mei 2003

Op vrijdagavond 23 mei geeft het Armando Quartet een concert in de muziektent op de Groenmarkt. Dit concert begint om 21.00 uur en de toegang is gratis. De gemeente biedt dit concert aan haar inwoners aan om het eerste lustrum van het Armando Museum te vieren.

Programma
Het Armando Quartet bestaat uit enthousiaste en veelzijdige muzikanten. De muziek die zij spelen varieert van opzwepende zigeunermuziek met jazzachtige elementen tot dansnummers en evergreens. Het Quartet staat nu in het theater met het programma 'Armando Leest en Speelt'. Op de Groenmarkt wordt bekeken of de literaire teksten uit dit programma in de open lucht goed overkomen. Zo nodig wordt het programma aangepast.

Laatste kans
Op 15 juni 2003 treedt het Armando Quartet voor de laatste keer op tijdens een afscheidsconcert in het Concertgebouw. Dit is ook een benefietconcert voor het Armando Museum. Het concert op de Groenmarkt is dus de laatste kans om het Armando Quartet in Amersfoort te zien en te horen. En het belooft een bijzonder concert te worden. Optreden op een van de mooiste pleinen van zijn geboortestad is voor Armando vast een extra inspiratiebron.

5 jaar Armando Museum
Het Armando Museum viert dit jaar haar eerste lustrum. Toen in 1996 de eerste ideeën voor dit museum opborrelden was al snel duidelijk dat het mes aan twee kanten sneed. De gemeente wilde graag de culturele uitstraling van Amersfoort vergroten. Armando wilde zijn representatieve werken bijeenhouden voor de toekomst. En waar kon dat beter dan in zijn geboortestad Amersfoort die onlosmakelijk met zijn leven en werk is verbonden.
Het Armando Museum is een uniek museum dat bezoekers uit alle delen van de wereld trekt. De collectie geeft een duidelijk beeld van het werk van Armando door de jaren heen. De wisselende tentoonstellingen zijn voor Armando-kenners een reden om telkens weer terug te komen. Een bezoeker schreef in het gastenboek: 'Telkens slagen jullie erin de kunst van Armando nog meer bijzonder te maken'.

Terugkeer van de kleur
Het concert van het Armando Quartet is één van de activiteiten ter viering van het lustrum. Het museum biedt dit jaar ook twee bijzondere tentoonstellingen. De eerste: 'Terugkeer van de kleur. Armando, Nieuwe Werken' is tot en met 14 september te bezichtigen. De werken zijn geschilderd in de periode van 2001 - 2003 en springen om meerdere redenen in het oog. Zo vertonen de nieuwe schilderijen een uitbarsting van roden en blauwen in vele schakeringen, terwijl Armando voorheen alleen in zwart en wit met slechts hier en daar een spoor van oker schilderde. Een beschrijving van deze tentoonstelling staat op www.armandomuseum.nl. Meer informatie over het Armando Quartet is te lezen op www.janwillemsen.nl.