Gemeente Leiden

Nieuwe loop- en wandelroute in de Stevenshof

Fit blijven in slechts 30 minuten per dag!

Publicatiedatum: 15 mei 2003

Op vrijdagmiddag 23 mei opent wethouder Pechtold een nieuwe looproute in de Stevenshof. Het doel van deze looproute is om mensen meer te laten bewegen. Na de opening kan iedereen die dat wil de route zelf uitproberen. De initiatiefnemers van de looproute, de Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie (KNAU) en de Nederlandse Hartstichting (NHS), zijn ook bij de opening aanwezig.

CULTUUR EN EDUCATIE - Volgens de norm van de hartstichting moet je om fit te blijven 30 minuten per dag bewegen. Maar 20% van de mensen voldoet aan deze norm. Met de nieuwe route in de Stevenshof krijgen Leidenaars er een mogelijkheid bij om op een plezierige manier aan beweging te doen en fit te blijven. De route is vooral bestemd voor wandelaars, trimmers, joggers en hardlopers.

KNAU en NHS hebben de looproute samen met de gemeente uitgezet. Daarbij is er veel aandacht besteed aan de veiligheid. De route is uitgezet langs de rand van en in de bebouwde kom. Verder is er op de route geen autoverkeer en daar waar de deelnemers een weg moeten oversteken, is er gekozen voor een veilige plek om dat te doen. Wandelaars of hardlopers die de route volgen, lopen over verharde paden die voldoende verlicht zijn. Bovendien is de route vrij van overhangende takken en andere begroeiing. Bordjes en kilometerpunten geven aan waar de lopers naartoe moeten en welke afstand ze al hebben afgelegd. Al deze dingen maken dat de route het predikaat veilige looproute heeft gekregen van de Hartstichting en de KNAU, de route voldoet aan de kwaliteitseisen van deze organisaties.

In totaal is de loop-/wandelroute in de Stevenshof 5,5 kilometer lang. Het begin- en eindpunt ligt bij NS-station Leiden De Vink. Bij dit beginpunt staat een informatiebord, waarop de route is aangegeven en waarop u kunt zien hoe de bordjes die u tijdens uw tocht de weg wijzen, eruit zien.

Wilt u meelopen op vrijdag 23 mei aanstaande? Kom dan om 15.00 uur naar NS-station Leiden De Vink, u bent van harte welkom! Voor meer informatie kunt u kijken op de websites van de KNAU (www.knau.nl) en de hartstichting (www.hartstichting.nl).

Deze pagina is gewijzigd op 15-05-2003