Gemeente Dordrecht


---

Wethouder opent jeu de boules baan

Vincent Brinkhof
Vrijdag 23 mei opent wethouder Aaike Kamsteeg de jeu de boules baan bij Het Sterrenwiel op het Dalmeyerplein. Daarmee gaat dan een vurige wens van de ouderen in Sterrenburg, in het zorgcomplex en in de rest van de wijk in vervulling.
Volgens de ouderen in het zorgcomplex was er voor hen nog te weinig te beleven op het verfraaide Dalmeyerplein; dit kaartten zij aan bij de twee coördinatoren van het activiteitencentrum. Uiteindelijk werd ook het gemeentelijk management team in de wijk enthousiast over het idee van een jeu de boules baan en kon opdracht verleend worden aan de gemeentelijke sector Stadswerken om de baan aan te leggen. De gebruikers zullen toezicht houden op de baan, en regelmatig de ondergrond bijharken.
Zo werken bewoners en gemeente met elkaar samen aan de Leefbare Stad.

Activiteitencoördinator Monique Groenen: " onofficieel hebben we de baan al enigszins in gebruik, en zijn de mensen al twee middagen in de week onder leiding van een aantal vrijwilligers actief. Het enthousiasme in de wijk is groot, menig voorbijganger blijft even kijken, maakt een praatje of meldt zich aan om mee te doen. Het is dan ook echt een gezelschapsspel waar veel vraag naar is."