Haagse Hogeschool

Persbericht, 15 mei 2003

TechnoTalent moet Nederland voor achterlijke toekomst behoeden

Kinderen interesseren voor techniek

De ambitie om van Nederland een vooraanstaande kenniseconomie te maken loopt gevaar omdat steeds minder jongeren doorstromen naar technische opleidingen. Om deze kennisverloedering tegen te gaan is onder andere het landelijke project TechnoTalent gestart. TechnoTalent brengt jongeren al op jonge leeftijd met techniek in contact en maakt ze zó enthousiast voor een toekomst in techniek. TechnoTalent laat leerlingen ervaren dat techniek leuk is. Op een aantal scholen (basisonderwijs, VO en MBO) in Den Haag is TechnoTalent al een groot succes.

De Haagse Hogeschool, één van de initiatiefnemers van het project, organiseert op vrijdag 23 mei een conferentie Bewegen tot Leren. Op de conferentie kunnen bezoekers live meemaken hoe TechnoTalent werkt in de zogeheten 'edulabs' op de scholen. Wethouder Pierre Heijnen zal daarnaast een uniek envisioneering-edulab in de Haagse Hogeschool openen. De conferentie is bedoeld voor docenten, schoolleiders, politici en het bedrijfsleven. Meer informatie is te vinden op www.technotalent.nl Bekijk hier het NOS-journaal donderdag 15 mei om 20.00 uur

programmas valt de MBA van de Haagse Hogeschool op met een zeer goede prijs/kwaliteitsverhouding. employability van afgestudeerden is hierdoor sterk verbeterd. klanten en collegas. schoeisel tot sieraden, beelden en autos.Van 15.00-20.00 uur kunnen geïnteresseerden kennismaken met de studenten en hun producten. Ook bedrijven, op zoek naar de ideale afstudeerder, zijn van harte welkom. Speakers en IPO Haagse Hogeschool organiseren aansluitend een groot feest dat voor iedereen toegankelijk is. bewijzen. Op vrijdag 31 januari maakt hun Flying Tuna zijn eerste proefvlucht in het Atrium van de hogeschool. de test-vis slechts twee kilo weegt en een lengte heeft van 4,6 meter. basisgedachte van de Flying Tuna is dat met de vissenvorm hetzelfde bereikt kan worden in de lucht. Of deze theorie opgaat zal vrijdag 31 januari blijken. Iedereen is welkom om de luchtdoop annex proefvlucht bij te wonen: 16:00 uur in het ovaal van de Haagse Hogeschool aan het Johanna Westerdijkplein 75 (achter NS station Den Haag Hollands Spoor).