Ingezonden persbericht

Afdeling Communicatie
Hilversum, 19-05-2003

Carlo schippers onderscheiden voor opsporing vermiste kinderen

Voor zijn inzet bij het opsporen van vermiste kinderen is Carlo Schippers, van de groep Moord en Zeden van 't Korps Landelijke Politiediensten, onderscheiden met een Award van het TROS-programma VERMIST.

De 'Vergeet-me-Niet'-Award wordt jaarlijks uitgereikt aan iemand die zich buitengewoon verdienstelijk maakt bij de opsporing van verdwenen of ontvoerde kinderen. Vorig jaar ging de onderscheiding naar rechercheur Eveline Bloem van het korps Noord-Holland Noord voor haar onderzoek naar de vermiste Marion en Romy van Buuren. Dit jaar krijgt Carlo Schippers de onderscheiding die hem in de uitzending van VERMIST op vrijdag 23 mei a.s. wordt overhandigd. Schippers: "Dit is een hele leuke opsteker voor me. Bij het werken aan vermissingen probeer ik me altijd te verplaatsen in de persoon van de achterblijvers en rekening te houden met de heftige emoties en gevoelens van wanhoop die ze ervaren. Om daarvoor onderscheiden te worden ervaar ik als een bijzondere eer". Schippers is uit meerdere genomineerden gekozen om zijn werk als gedragskundige in onderzoeken naar de verdwijning van en moord op kinderen, onder andere bij het Landelijk Team Kindermoord, z'n bijdrage aan de politiesite 'vermiste kinderen' en het laten vervaardigen van verouderingsfoto's van vermiste kinderen.

De uitreiking van de 'Vergeet-me-Niet'-onderscheiding is een van de activiteiten rond de 'Internationale Dag van de Vermiste Kinderen' die wereldwijd op 25 mei wordt herdacht. Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet heeft aangegeven het initiatief een warm hart toe te dragen. VERMIST, Het Rode Kruis/Stichting Meldpunt en Stichting Gestolen Kinderen verspreiden vergeet-me-nietjes. Het vergeet-me-nietje staat symbool voor alle vermiste kinderen op de wereld en een ieder wordt opgeroepen om het speldje te dragen op 25 mei.

Zie ook www.dagvandevermistekinderen.nl voor informatie over de distributie van de vergeet-me-nietjes via het Rode Kruis, Free Record Shop en TROS Vermist.