Gemeente Nijmegen

Korte Nieuwstraat 6
6511 PP Nijmegen
Telefoon (024) 329 91 11
Telefax (024) 329 23 78
E-mail gemeente@nijmegen.nl

Postadres
Postbus 9105
6500 HG Nijmegen

persbericht

Datum 20 mei 2003
Nummer persbericht p062

Uitreiking Lokaal Compliment 23 mei

Het Lokaal Compliment is een prijs die is ingesteld om de vrijwilligersorganisaties in Nijmegen eens extra in het zonnetje te zetten. Dit jaar organiseren de Vrijwilligerscentrale en de gemeente Nijmegen rond de uitreiking van de prijs een bijeenkomst voor alle vrijwilligersorganisaties. Daarbij is aangehaakt bij het "Jaar van de Ontmoeting".

In de afgelopen tijd zijn de wensen van de individuele vrijwilliger aan het veranderen. Voor vrijwilligersorganisaties wordt daarom de vraag steeds belangrijker: "hoe interesseer ik de individuele vrijwilliger voor mijn organisatie". Rond dit thema wordt op 23 mei een workshop gegeven. Hierin leren vrijwilligersorganisaties hoe ze nieuwe vrijwilligers kunnen benaderen. Daarnaast ontmoeten ze elkaar en kunnen ze contacten leggen en van elkaar leren.
Voor het Lokaal Compliment komen organisaties in aanmerking door een aparte huiswerkopdracht te maken. Ook deze keer stelt de RABO-bank de aan het Lokaal Compliment verbonden geldprijzen beschikbaar. Drie cheques van EUR 1250, EUR 750,- en EUR 500,- liggen klaar voor de winnaars. Op deze wijze wil de RABO-bank het vrijwilligerswerk motiveren en ondersteunen. Een onafhankelijke jury onder leiding van wethouder van Rumund zal de inzendingen beoordelen. Ruim dertig vrijwilligersorganisaties hebben zich aangemeld om mee te doen.

De uitreiking is op vrijdag 23 mei om 16.30 uur in wijkcentrum de Klokketoren.
Voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Janine Adriaansens, doorkiesnummer 3292380


---
Alle informatie in dit bericht is onder voorbehoud. De Gemeente Nijmegen is op geen enkele wijze aansprakelijk voor vergissingen of onjuistheden in dit bericht.