VU ziekenhuis

persuitnodiging.
Onderzoeksrapport 'Medische besluitvorming aan het einde van het leven.
De praktijk en de toetsingsprocedure euthanasie'

Op vrijdag 23 mei a.s. wordt om 9.00 u in een besloten bijeenkomst het onderzoeksrapport 'Medische besluitvorming aan het einde van het leven. De praktijk en de toetsingsprocedure euthanasie' door de onderzoekers aangeboden aan demissionair minister Donner van Justitie en demissionair staatssecretaris Ross-van Dorp van VWS.

Onderzocht is het functioneren van de toetsingsprocedure voor levensbeëindigend handelen op verzoek (euthanasie en hulp bij zelfdoding). Daarnaast beschrijft het rapport de recente ontwikkelingen in de euthanasiepraktijk. Ook achtergronden van euthanasie en andere medische beslissingen rond het levenseinde komen aan bod.

Het onderzoek werd gedaan onder leiding van prof. dr. P.J. van der Maas en
mw. dr. A. van der Heide (Erasmus MC, Rotterdam) en van prof. dr. G. van der Wal en mw. dr. B. Onwuteaka-Philipsen (VU medisch centrum, Amsterdam).

De onderzoekers geven om 11.30 uur in het VU medisch centrum, de Boelelaan 1117 te Amsterdam, een toelichting op de onderzoeksresultaten. Voor de pers is er daarna gelegenheid de onderzoekers te spreken.
Graag vooraf opgave van uw komst.

Vrijdagochtend om 9.00 uur verstrijkt het embargo dat op openbaarmaking van het rapport rust. Wij versturen dan een persbericht met de belangrijkste bevindingen. Ook is het mogelijk dan een elektronische versie van het rapport te ontvangen.

Parkeren
Mocht u vrijdag met de auto naar het VU medisch centrum komen, dan wij u wijzen op wegwerkzaamheden die rond het medisch centrum plaatsvinden. Wij adviseren u uw auto te parkeren bij de Vrije Universiteit, komend via afslag RAI. Het VU medisch centrum is dan nog enkele minuten lopen.