Gemeente Wijdemeren


Programma werkbezoek koningin Beatrix

12.00 uur Vanuit Weesp komt Koningin Beatrix met de Koninklijke bus bij
Lamme Textielbeheer in Nederhorst den Berg aan en wordt begroet door burgemeester D. Bijl. Een bloemetje zal worden aangeboden door Jesse Lamme (4 jaar) en Pim Lamme (3 jaar).

12.05 uur Rondwandeling door de wasserij. Al wandelend ontstaat een beeld van het werk dat in deze wasserij wordt verricht. Tijdens de rondgang wordt een toelichting gegeven.

12.20 uur Vertrek naar 's-Graveland

12.30 uur Aankomst bij het restaurant Berestein voor de lunch

14.00 uur Vertrek naar Loosdrecht

14.10 uur Aankomst in Oud-Loosdrecht bij Scherpel Jachtbouw b.v. Bij aankomst zal, in het kader van "Het jaar van de gehandicapten", een bloemetje worden aangeboden door Michelle Bakker. Michelle is vanaf haar geboorte lichamelijk gehandicapt. Ze viert op 23 mei haar vierde verjaardag.
Voor het gezelschap zal mevrouw Scherpel een korte uiteenzetting geven over de historie van het bedrijf en de unieke wijze van boten bouwen.

14.25 uur Burgemeester Bijl overhandigt de Koningin namens de gemeente de boeken "Gegrift in ons geheugen"; "Loosdrecht op de valreep"; "Gemeente Nederhorst den Berg, er komt geen einde aan" en een videoband over de laatste maanden van de gemeente Nederhorst den Berg.

14.30 uur Vertrek naar Blaricum