Partij van de Arbeid

PERSBERICHT

Den Haag, 22 mei 2003

Wouter Bos op tweedaags bezoek naar Berlijn

Donderdag 22 mei en vrijdag 23 mei brengt PvdA-fractievoorzitter Wouter Bos een bezoek aan Berlijn. Hier vindt onder meer een ontmoeting plaats met andere Europese sociaal-democratische leiders.

Op donderdag 22 mei komt de Partij van Europese Socialisten (PES) om 18.00 uur bijeen op het SPD-Partijbureau, het zogenaamde Willy Brandt Haus. Tijdens de bijeenkomst wordt onder meer gesproken over global responsability. Onderdelen zijn: de gezamenlijke agenda van sociaal-democraten voor de Europese Unie, een discussie over herstel en hervorming van de internationale rechtsorde na Irak en het voorkomen van de splitsing tussen oud en nieuw Europa. Aansluitend, om 21.00 uur, is Wouter Bos aanwezig bij een receptie van de SPD.

Op vrijdag 23 mei heeft Bos tijdens het ontbijt, om 8.30 uur, een ontmoeting met zijn Poolse collega, Leslek Miller. Om 9.30 uur spreken de PvdA-leider en de internationaal secretaris Alvaro Pinto met hun Duitse collega's Gerhard Schröder en Achim Post. Aansluitend om 10.00 uur ontmoet Wouter Bos de voorzitter van de PES en voormalig minister van Buitenlandse Zaken in Groot-Brittannië, Robin Cook.

Om 11.00 uur zijn alle Europese sociaal-democratische leiders aanwezig bij de viering van het 140-jarig bestaan van de SPD in Duitsland. De receptie vindt plaats in het Willy Brandt Haus.